Rákérdeztek, miért volt ott Mészáros és Várkonyi Orbán eskütételén

  • narancs.hu
  • 2022. június 2.

Belpol

Vajon "ismert közéleti szereplőkként", a "kulturális és tudományos élet jeles képviselőiként" vagy "a hazai nagyvállalatok vezetőiként" hívták meg őket? 

Kálmán Olga DK-s képviselő kérdezett rá írásbeli kérdésben Orbán Viktor miniszterelnöknél, hogy kinek a meghívására lehetett jelen Mészáros Lőrinc Orbán miniszterelnöki eskütételén a parlamentben, ugyanis más fideszes prominens közéleti szereplők mellett ők is ott ültek egy páholyban. 

Kálmán Olga többek között arra volt kíváncsi, hogy mi indokolta a meghívásukat, kinek a vendégeként voltak jelen és hogy ezt nem érzik-e aggályosnak, illetve hogy ez nem egy üzenet-e az Európai Bizottságnak arról, hogy az uniós pénzek elosztási gyakorlatán nem kívánnak változtatni? 

Orbán helyett szokás szerint Dömötör Csaba államtitkár válaszolt, aki a válaszában azt írta: 

"A miniszterelnöki eskütételen és az ahhoz kapcsolódó rendezvényeken a hagyományoknak megfelelően meghívott vendégek széles köre vett részt. Részt vettek többek között ismert közéleti szereplők, a kulturális és tudományos élet jeles képviselői, a hazai nagyvállalatok vezetői, a történelmi egyházak vezetői, mint ahogy a diplomáciai testületek tagjai is."

Dömötör persze odaszúrt egyet, mondván "furcsának" tartja a meghívotti kör iránti kiemelt érdeklődést, amikor megválasztott képviselőként sem Kálmán sem DK-s prttársai nem voltak jelent, ezt pedig "méltatlan hozzáállásnak" tartja.

Dömötör azt is hozzátette, hogy Kálmán Olga "sugalmazásával ellentétben az uniós forrásokkal kapcsolatos viták nincsenek összefüggésben a miniszterelnöki eskütétellel. Álláspontunk szerint az uniós források járnak Magyarországnak. Azért dolgozunk, hogy maradéktalanul megérkezzenek, és a jövőben is jól szolgálják az ország gyarapodását."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk