Vajda Zoltán beleírta a vagyonnyilatkozatába, mennyit követel Mészáros Lőrinctől

  • narancs.hu
  • 2022. június 2.

Belpol

"Magánszeméllyel szemben fennálló pénzkövetelésről" ír a vagyonnyilatkozatában.  

Az új parlament felállásával a képviselőknek ismét le kellett adnia a vagyonnyilatkozatukat – amelyből ismét kiderült például, hogy Orbán Viktornak továbbra sincs semmije, csak egy XII. kerületi (Cinege utcai) 233 négyzetméteres ház fele, illetve a 63 négyzetméteres felcsúti háza van a nevén, ezen kívül még egy bankszámlája sincs. 

A parlamentbe egyéni képviselőként frissen bekerült, az MSZP frakciójában ülő Vajda Zoltán viszont egy érdekes megjegyzéssel egészítette a maga vagyonnyilatkozatát

Vajda ugyanis az "egyéb közlendők" részben ugyanis egyrészt kifejtette, hogy a családi házuk megvásárláshoz felvették a CSOK-ot, a 7 üléses személyautójukhoz pedig igénybe vették a nagycsaládos autóvásárlási támogatást is. "Ezek igénylésekor szerencsére nem kértek Fidesz párttagsági igazolványt. Mindegyik segítséget ezúton is szeretném megköszönni a magyar adófizetőknek, illetve örömmel nyugtázom, hogy legalább ezen összeget nem lopta el a fideszes hatalom" – tette hozzá.

Vajda arra is kitért a megjegyzésben, hogy "Orbán Viktor teljes pénzügyi vagyona 0 azaz nulla forint a 2022. januári vagyonnyilatkozata szerint", miközben 2019. januárban még volt 1 395 000 forintja. Ezután azonban rátér Mészáros Lőrincre:

"Ezzel szemben, a felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc becsült vagyona meghaladja a 600 milliárd (hatszáz ezermillió!) forintot, ezzel ő hazánk leggazdagabb embere. Meggyőződésem, hogy ez az általa kezelt vagyon meghatározó hányada a magyar emberektől ellopott (és elsősorban európai uniós adófizetők által befizetett) pénz, amelyet egy későbbi igazságtétel során vissza kell majd szolgáltatni.

Számításom szerint ennek a rám eső hányada több mint 61 ezer forint, amelyet magánszeméllyel szemben fennálló pénzkövetelésemként tartok nyilván, ezért itt kívánok szerepeltetni."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk