Reagált Bedő Dávid a svéd állampolgárságának „leleplezésére”

  • narancs.hu
  • 2023. október 5.

Belpol

A nagyszülei '56 után menekültek Svédországba. 

„A rasszista, listázó elődpárt köpönyegéből kibújt Mi Hazánknak üzenem és különösen Novák Elődnek, hogy kettős állampolgárként a magyar mellett svéd állampolgárságom is van. Ez sosem volt titok, ezért is beszéltem róla a Tranzit vitámon és ezért is említettem számtalanszor a múltban.

És hogyan lettem svéd állampolgár? Nagyszüleim 1956-ban egy olyan elnyomó, autoriter rendszer ellen harcoltak, amilyet Novák Előd is szíve szerint építene, ha hatalmon lenne.

A forradalom leverése után, félve a megtorlástól, pedig Svédországba menekültek. Svédország NATO-felvétele pedig magyar érdek” – fogalmazott közleményben Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője, a párt frakcióvezető-helyettese. 

 
 Bedő Dávid, a Momentum képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

A Mi Hazánk azzal vádolta meg Bedőt, hogy svéd állampolgársággal rendelkezik. Novák Előd „leleplező” közleményben azt állította, dokumentumokkal tudja bizonyítani az állítását, és kifogásolta, hogy ezt a momentumos politikus önéletrajzában csak az alapfokú svéd nyelvismeretét említi, illetve hogy az országgyűlési képviselő Svédország mellett szólalt fel. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk