Bűnösnek vallotta magát Érd korábbi polgármestere

  • narancs.hu
  • 2023. október 4.

Belpol

Egy félig kész játszótéren a választások előtt rendezett ünnepségen baleset történt.

Két napra megnyitották a nagyközönség számára 2019. szeptembere végén Érden a papi földeken épülő, félig kész játszóteret. A rendezvényen – mely így egy munkaterületen zajlott – egy kisgyerek megbotlott egy kiálló csőben és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, egy másik gyerek is megbotlott egy kábelben, de őt elkapta az édesanyja.

A foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének ügyében az Érdi Járásbíróságon zajló büntetőeljárásnak két vádlottja van, T. Mészáros András korábbi polgármester (Fidesz-KDNP) és K. P. B., aki nem közszereplő.

Az ügyészség szerint ők úgy engedték be a játszótérre a nagyközönséget, hogy nem ellenőrizték, biztonságos-e a terület, és gondatlanságból közvetlen veszélynek tették ki az embereket – tudósít az Érdmost.

A lap szerint több éves nyomozás után állt össze a kép a történtekről a vádhatóságban. A játszótér építését a kivitelező nem tudta befejezni a vállalt határidőig, pedig úgy tervezték, a játékokat átadják szeptember 25-ig. Emiatt a polgármester úgy döntött, néhány napra visszaveszi az építési területet a kivitelezőtől, de a vádirat szerint nem tájékoztatta róla, hogy erre miért van szükség. Azért, hogy ott rendezvényt lehessen tartani. 

Abban az évben október 13-án tartották az önkormányzati választásokat.

A baj megtörtént, és utána mindkét kisgyerek családja kereste a játszótéren az illetékeseket, de senkivel sem tudtak beszélni, ezért a közösségi portálokon tették közzé, mi történt. 

 

 

 

Később T. Mészáros András azt írta a közösségi oldalon, nem adták át a játszóteret, csak felavatták és néhány napos próbaüzemet tartottak. Az Érdmost azt írja, a szeptember 20-án közzétett meghívóban kifejezetten játszótéravatóra hívták az embereket. A játszóteret később visszavette a kivitelező, és évekkel később, már az új városvezetés idején adták át. 

A baleset ügyében Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő tett feljelentést.

A szerdai előkészítő ülésen a bíróságon mindkét vádlott beismerte a bűnösségét, lemondtak a tárgyalás jogáról. A bíró elfogadta a beismerő nyilatkozatot, és ítéletet is hozott: T. Mészáros András pénzbüntetése 1,5 millió forint, a másodrendű vádlotté 840 ezer forint, és meg kell fizetniük a 362 ezer forintos bűnügyi költséget. Egyik vádlott sem fellebbezett, de mivel az ügyész magasabb pénzbüntetést kért, három nap múlva ad választ a kérdésre, fellebbez-e.

A címlapkép forrása ez a Facebook-oldal

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk