Rendkívüli ülést tartanak a parlamentben az akkumulátorgyárak miatt

  • narancs.hu
  • 2023. február 20.

Belpol

Az ellenzék több határozati javaslatot is előterjesztett. 

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére az akkumulátorgyárak ügyében hétfőn délutánra rendkívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az akkumulátorgyárak ügyének megtárgyalására – írja a hvg.hu

parlament.hu-n olvasható napirendi javaslat szerint a tanácskozás délután négy órától indul, napirend előtti felszólalásokkal. Amennyiben az ülés határozatképes lesz, a képviselők pedig elfogadják a napirendet, akkor három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések jönnek. Majd három ellenzéki előterjesztést vitathatnak meg: 

  • az LMP határozati javaslata az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről,
  • a DK indítványa az önkormányzat építési hatósági jogkörének visszaállításához szükséges szabályok módosításáról,
  • valamint az MSZP kezdeményezése a kormányzat által kötött stratégai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról a munkavállalók védelme érdekében.

A rendkívüli ülés összehívásához a képviselők egyötödének aláírására volt szükség, ezt a kezdeményező LMP mellett a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői biztosították, írja a hvg.hu. 

A múlt héten az LMP kezdeményezésére az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága ülésezett volna, ám erre a kormánypárti képviselők nem jöttek el. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk