Rogán bizalmasa a luxusvilla után most egy egészen zsírosnak tűnő bizniszbe szállt be

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 26.

Belpol

Kertész Balázs gázba fektet.

Szeptember elején jártuk körbe, és mutattuk be azt a lenyűgöző gellérthegyi villa, ahol újabban Kertész Balázs - „Rogán Antal fantommá váló sötét oldala” – egész otthonosan mozog, és bár a villa végső tulajdonosa szándékosan nem lép a nyilvánosság elé, nem lepődnénk meg nagyon, ha ez a személy mégis csak a belvárosi ingatlanmutyiban, vagy a letelepedési ügyben is megvillanó ügyvéd lenne. Sőt!

false

 

Fotó: Németh Dániel

Ma viszont a 24.hu írta meg a Kertész-sztori újabb darabját. Ami egy friss cég alapításról szól – de erről alighanem jóval többről van szó. Az persze önmagában hírértékű, hogy az ügyvéd-üzletember néhány napja Monavis Energy Zrt. néven jegyeztek be új céget, amelynek fő profilja a gázkereskedelem, külön ízt és jelentőséget azonban az ad az ügynek, hogy az Index korábbi cikkében egy olyan felvétel is feltűnt, amelyen Irakli Rekhviashvili grúz bankár, egykori gazdasági miniszter, Nikoloz Gilauri, Grúzia egykori energiaügyi-, majd pénzügyminisztere, aki egy időben miniszterelnök volt, épp Kertész belvárosi irodája előtt társalog.

 

false

„Elkapott beszélgetésükben egy grúziai erőmű terve sejlett fel, és a külgazdasági ügyleteket finanszírozó magyar kormánybank, az Eximbank neve is előkerült” – emlékeztet a 24.hu. Hozzáteszik még: „Kertész az energiabizniszben sem teljesen új versenyző, igazgatósági tag az ország biztonsági tartalékáról gondoskodó Magyar Szénhidrogénkészletező Szövetség évi 8 milliárd forint forgalmú cégében, az Opal Szolgáltató Zrt.-ben. (...) Svájcban is otthonosan mozog, bejegyzett lakhelye, Zug pedig a magyar energetikai biznisz fellegvára, oda van bejegyezve a MET Holding AG, a magyar kormány által engedélyezett gázüzleten óriásit kaszáló csoport anyavállalata.”

Figyelmébe ajánljuk