Luxusjachtok, luxusutak, kastély és helikopterezés: így dőzsölnek a NER-lovagok

  • Gera Márton
  • 2018. szeptember 26.

Belpol

Így élnek azok, akiket Orbán Viktor szerénységre intett.

„Győztünk, de most kell szerénynek lenni, mert most van mire” – mondta Orbán Viktor az áprilisi választás éjszakáján. Úgy látszik azonban, a kereszténydemokráciát meghirdető miniszterelnök szavait a saját beosztottai és még ő maga sem fogadta meg: hétfőn derült ki ugyanis, hogy Orbán magánrepülőn utazgat, a Mészáros-klán a nyáron ismét jachton nyaralt, miközben a vendégük egy kormánybiztos és Homolya Róbert, a MÁV vezére volt.

A NER haszonélvezői közül azonban nemcsak ők azok, akik szeretik a luxust: az elmúlt években egyre másra kerültek elő olyan ügyek, amelyek megmutatták, hogy a szerénység igen távol áll a rendszer képviselőitől.

Mészáros Lőrinc luxusa

Orbán Viktor gyerekkori barátja maga a luxus: 700 milliós adriai villa tulajdonosa, és ahogy arról elsőként beszámoltunk, nyaranta luxusjachttal szeli a vizeket.

Mészáros Lőrinc azonban itt nem áll meg: Európa egeit magánrepülővel szeli. Amikor erről megkérdezték, azt mondta, hogy valamikor magángéppel megy, valamikor mással. A második leggazdagabb magyar, aki szerint őt a jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye segítette, ingatlanjai sem utolsók: a bicskei tó mellett luxuskörülmények között pihen, van egy örökpanorámás nyaralója Tihanyban, de a felcsúti villája miatt sem kell szégyenkeznie.

Mészáros Lőrinc sportosan felpattan a luxusjachtra

A részleteket lásd Narancs cikkében: http://magyarnarancs.hu/belpol/meszaros-lorinc-horvatorszag-luxusjacht-100616

Rogán Antal helikopterezése és élete

Orbán Viktor propagandaminisztere még a kvótanépszavazás hétvégéjén ült fel egy helikopterre, hogy eljusson Szabó Zsófi celeb esküvőjére. Ezt persze nem a saját közléséből tudjuk, sőt amikor az azóta bezáratott Népszabadság először rákérdezett, Rogán Antal tagadta a helikopterezést.

A helikopter, amellyel Rogán repült, óránként negyedmillió forintba kerül. Rogán luxus iránti vonzalma nemcsak a helikopterezésben mutatkozik meg: tavaly egy ötcsillagos római luxusszállodában bukkant fel, idén húsvétkor pedig méregdrága brunch-ot fogyasztott el a családjával. A miniszter ennek ellenére azt állította magáról, hogy ő parasztgyerek, nem urizál.

Rogán Antal nevet

Rogán Antal nevet

Fotó: YouTube/Echo Televízió

Habony Árpád élete

Habony Árpád, Orbán Viktor tanácsadója – aki nem tudni, miből él, legfeljebb azt, hogy a barátai hitelezik a költséges életvitelét – tökéletesen testesíti meg a kereszténydemokráciát. 2015-ben lefilmezték, ahogy Habony Ibiza egyik luxusklubjában, a Heart Ibizában mulat, majd amikor ez a videó bejárta az internetet, valamiért hirtelen leszedte a netről a klub.

A sok százezres ruhákban előszeretettel mutatkozó, a Szépművészeti Múzeumból festményeket hazavivő Habony még az MTI szerint is Orbán tanácsadója, de amikor róla kérdezték a miniszterelnököt, ő cinikusan azt mondta, hogy nem állnak ilyen nevű emberrel munkaviszonyban, a népesség-nyilvántartóhoz kell fordulni.

Habony világkörüli turnén

Habony világkörüli turnén

 

Lázár János kastélya

Még a választások előtt írta meg a Narancs, hogy titokzatos vadászkastély épült Lázár János földjei közé. Bár hivatalos dokumentumokkal nem lehetett bizonyítani, hogy a kastély Lázáré, sok árulkodó körülmény utalt arra, hogy mégis a volt kancelláriaminiszternek lehet hozzá közé. Bár interjúnkban a 2014-ben 23 millióért csehországi vadászatot rendelő Lázár még mást mondott, a választások után bevásárolta magát abba a Grosswiese Befektetési Zrt.-be, amely jelenleg a kastély tulajdonosa és üzemeltetője.

Légi felvételeken mutatjuk a titokzatos luxuskastélyt, amely Lázár Jánosék földjei között épült

Persze, az egészhez semmi köze sincs a miniszternek. Szerényen csak Nagyréti Vendégház nak hívják azt az impozáns vadászkastélyt, amelyet a közelmúltban építettek a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilág szélén. A hatalmas luxusingatlanról a környéken sokan úgy tartják, hogy ahhoz köze lehet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Semjén Zsolt vadászatai

Orbán Viktor helyettese Afrikában, Kanadában és Svédországban vadászgat, és bár a túráknak nem ő állta a költségeit, a vadászatokat nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában. Semjén Bayer Zsoltnak júniusban azt mondta, hogy attól fél, elveszítené a normalitását, ha befejezné a vadászatokat, és szerinte senkinek semmi köze a vadászataihoz.

Durrantott párat Svédbe'

Kicsiny (164 oldal, vágott A5-ös formátum), ám annál tartalmasabb kötetben adta közre tavaly év vége felé Semjén Zsolt életbölcsességének, nem túlzás, gyöngyszemeit a Barankovics Alapítvány, a Kereszténydemokrata Néppárt hivatalos pártalapítványa. Az Egymillió című Semjén-breviárium írásainak műfaja elegyes, a szerző alkalmi beszédeiből, napirend előtti országgyűlési felszólalásaiból, mások napirend előtti felszólalásaira adott rövid - ám annál veretesebb!

Szíjj László és a többiek

A NER-ben ugyanakkor nemcsak a politikusokat veszi körül a luxus. Andy Vajna filmügyi kormánybiztos neje, Vajna Tímea az Instagram-oldalán mutatja fényűző, magánrepülővel, aranyevéssel és luxusautókkal teli életét, közben Matolcsy György nagyobbik fia a veszteséges cége mellett vesz magának rózsadombi villát.

Mészáros Lőrinc üzlettársa, a Duna Aszfalt-vezér a Gellérthegyen épített magának négyszintes villát, Rogán Antal titokzatos bizalmasa pedig beköltözik Budapest egyik legdrágább luxusvillájába.

Budapest egyik legszebb luxusvillájába költözött Rogán Antal titokzatos bizalmasa

Kertész Balázs új céget is alapított. Hosszú cikkben foglalkozunk a csütörtökön megjelenő Magyar Narancs ban Rogán Antal titokzatos bizalmasaként megismert Kertész Balázs legfrissebb ügyeivel. Például azzal, hogy Kertész új céget alapított nyáron, de főleg azzal, hogy kétévnyi felújítás után, úgy tűnik, az ügyvéd valóban beköltözött egy gellérthegyi luxusvillába.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.