Röhög a Fidesz-frakció: Orbán viccelődött kicsit Vona Gábor férfiakhoz fűződő viszonyán

  • narancs.hu
  • 2017. február 20.

Belpol

A szokásosnál is alacsonyabban szálltak a miniszterelnök gondolatai.

A parlamenti ülésszak nyitányaként a miniszterelnök bejelentette: nemzeti konzultáció kezdődik annak az öt veszélyforrásnak a kérdésében, amelyekkel Magyarországnak az idén szembe kell néznie – tudósít az MTI. A kormányfő az öt veszélyforrás között említette a rezsicsökkentés brüsszeli betiltását, az illegális bevándorlást, a külföldi befolyásolási kísérleteket, valamint a magyar adócsökkentést és munkahelyteremtő programokat célzó brüsszeli támadásokat. Az olimpiáról nem beszélt.

A legpikánsabb jelenetet Vona és Orbán produkálta. A Jobbik elnöke Orbánt tette felelőssé az olimpiaellenes aláírásgyűjtés sikeréért – a kormányfő szerinte hiába próbálja azt a fővárosra tolni –, mert szerinte a miniszterelnök nem az aranyérmek, hanem „az aranyrudak, a lopott pénz” miatt akart olimpiát. És itt elhangzott az a mondat, hogy Orbán ne próbáljon meg Tarlós „szoknyája mögé bújni”.

Vona felvetése amúgy nem légből kapott, ma reggel Kósa Lajosnak kellett magyarázkodnia, miután maga Tarlós is kiakadt tőle, hogy esetleg neki kell elvinnie az egész balhét.

De mit válaszolt Orbán? Hát azt, hogy „nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni”. A mögötte ülő fideszes képviselők hatalmas hahotában törtek ki, hiszen jól emlékezhettek rá, hogy a pártmédiájuk heteken át próbálta álhírekkel és megalapozatlan állításokkal lebuzizni Vonát.

Ezt a felemelő jelentet a 444 coubján lehet megtekinteni. Itt tart ma a magyar kormánypárt.

Figyelmébe ajánljuk