Roma politikusok az ügyészséghez fordultak, kezdeményezték a Lungo Drom feloszlatását

  • narancs.hu
  • 2022. június 27.

Belpol

„Farkas Flórián tevékenysége súlyosan veszélyezteti az egyesület törvényes működését”.

A Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián tevékenysége súlyosan veszélyezteti az egyesület törvényes működését, az alapszabályban rögzített célok elérését – erről írtak roma politikusok abban a beadványban, amely eljárás indítását, átfogó vizsgálat elrendelését kezdeményezi a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnél. Az iratot a Népszava mutatta be.

A lap szerint a dokumentum aláírói

a Lungo Drom Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség „felszámolását, törlését, jogutód nélküli megszüntetését” indítványozzák az ügyészségnél.

Az aláírók között szerepel Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik elnökhelyettese, aki bár a legutóbbi választáson a Phralipe színeiben szerzett mandátumot, papíron még mindig tagja a Lungo Dromnak, mivel formálisan ezidáig nem történt meg a kizárása. A két másik aláírói napjainkban is a Lungo Drom képviselője az ORÖ-ben.

A beadvány szerint Farkas Flórián egy személyben hozza meg az egyesületet érintő döntéseket, a szervezet működése és gazdálkodása átláthatatlan. 2017-től kezdődően a Lungo Drom nem nyújtott be pénzügyi beszámolót. A bíróság honlapján elérhető legutóbbi beszámoló a 2016-os évre vonatkozik, és ez is csak 2021 őszén érkezett meg.

A beadványban az is szerepel, hogy a tagságnak nincs tudomása arról, pontosan milyen vagyontárgyak, épületek, ingóságok vannak a Lungo Drom tulajdonában. A melléklet sorolja azokat a százmilliós tételeket, amelyek felhasználásáról szintén nincsenek érdemleges információk. Az egyik ilyen tétel az a 150 millió forint, amit a Lungo Drom még 2012-ben kapott józsefvárosi székházának felújítására és működési támogatásra. Az említett 150 millió – olvasható a beadvány mellékletében – nem szerepel a pénzügyi beszámolókban.

De a beadvány szerint azt sem tudni, hogy milyen döntés alapján terheli 60 millió forintos jelzálogjog a Lungo Drom székházát.

(Népszava)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk