Romániába megy Novák Katalin, de államfői szinten nem lesz találkozója

  • narancs.hu
  • 2022. május 18.

Belpol

Az új köztársasági elnök második útja Gyulafehérvárra vezet a hétvégén. 

Szombaton Gyulafehérvárra látogat Novák Katalin, Magyarország új köztársasági elnöke, de állami szinten nem lesz találkozója – írja a Népszava.

Novák a Magyar Református Egység Napjának díszvendége lesz és beszédet mond Bethlen Gábor erdélyi fejedelem egész alakos szobrának leleplezésén az egykori erdélyi főváros központjában – közölte az Erdélyi Református Egyházkerület sajtószolgálata.

A Népszava az elnöki hivatalnál érdeklődött arról, hogy a köztársasági elnök programjában szerepel-e találkozó Klaus Iohannis román államfővel vagy a román kormány tagjaival, de nem kapott választ. A román államfő hivatalos programjában ugyanakkor ennek nincs nyoma, és a román média sem adott hírt arról, hogy Bukarestbe várnák Novák Katalint.

Utoljára Göncz Árpád köztársasági elnök tett hivatalos látogatást Romániában, román államfő pedig 2009-ben látogatott Budapestre Traian Basescu személyében Sólyom László meghívására.

A kormányfői találkozók is elmaradtak 2010 óta, a Gyurcsány-kabinet által életre hívott magyar-román közös kormányüléseket is levette napirendről Budapest, hiába szorgalmazza a román fél azok újraindítását.

Novák Katalin beiktatása utáni első útja Varsóba vezetett, ahol Andrzej Duda lengyel államfővel találkozott.  

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben. 

Ének az előcsarnokból

  • - turcsányi -

Quentin Tarantino nem filmrendező, jó, nem elsősorban filmrendező, hanem valami szekta, de híveinek számossága miatt sokkal inkább valamiféle egyház érinthetetlen Jézuskája, aki történetesen filmrendező (is).