Róna Péter, Vona Gábor elfogadta Deutsch Tamás vitafelhívását, Magyar Péter viszont nem

  • narancs.hu
  • 2024. április 8.

Belpol

Látszólag formálódik a vita, vannak jelentkezők. Egy biztos: sem Orbán, sem Gyurcsány nem áll ki Magyar Péterrel. 

Magyar Péter hármas élő vitára hívta Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet, ugyanis szerinte a „magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán”. 

A DK jelezte, nyitott a vitára, de nem Gyurcsány Ferencet, hanem Dobrev Klárát, EP-listavezetőt delegálná, ugyanis a választás miatt vele lenne indokolt vitáznia Magyarnak. 

Időközben Deutsch Tamás EP-listavezető is posztolt a témában. „Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni.

Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni.

Ennyi” – írta, vagyis a Fidesz sem tántorodik el a vitától, de Orbán Viktor helyett Deutsch EP-listavezetőként vitázna. 

Magyar Péter a kommentszekcióban reagált a felvetésre, mint írta, a „drogos, közpénzfaló bohócokat se Budapesten se Brüsszelben nem veszik komolyan. Ezért aztán sem beszélgetni sem vitatkozni nem érdemes velük. Ennyi”. Tehát részéről nem játszik a Deutschal való vita ezek szerint.  

Bejegyzéséhez Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke is reagált. Mint írta, „sem háborúpártiak, sem dollárbaloldaliak nem vagyunk, diktafont és nadrágszíjat sem viszünk, de ettől még nagy örömmel vitázunk a Fidesz listavezetőjével, hogy milyen lenne a józan EU-politika”. 

Csatlakozott Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője is, aki közösségi oldalán azt írta, „bár a jelzőket elutasítom, de a vitát fontosnak tartom és elfogadom! Hol és mikor?”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk