Magyar Péter: A vízióm legyőzheti Orbánt

  • narancs.hu
  • 2024. április 8.

Belpol

Még nem tudni, mely párttal lép szövetségre, de ő vezeti majd a listát az EP-választáson. 

Magyar Péter a szombati tüntetés után azt mondta a Guardiannak, hogy a víziója legyőzheti Orbán Viktort, és egy olyan centrista mozgalmat épít, amely megingatta a kormánypártot. 

A célja, hogy legyen pártja, és elindulhasson az európai parlamenti választáson. Magyar a támogatottságát körülbelül 15-21 százalékra becsüli, párja listavezetője lesz, de nem menne ki Brüsszelbe, mert Magyarországon kell a pártját megépíteni. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy mely párttal lép szövetségre, de új pártot nem tud létrehozni, mert olyan jelölőszervezetre van szükség az induláshoz, amelyik a választás hivatalos kiírásának pillanatában (március 12) már be volt jegyezve. 

Szerinte az Orbán-rendszerben szerzett tapasztalatai különböztetik meg más ellenzéki pártoktól. A támogatóinak a 30 százaléka ellenzékiektől, 30 százaléka függetlenektől és 20 százaléka a kormánypártiaktől jön. Kritizálta Brüsszelt, ezzel együtt szerinte konstruktív viszonyt kell kialakítani az Európai Unióval. Mint fogalmazott, közelebb áll a Fidesz álláspontjához, mint az ellenzékéhez, de a klub tagjai vagyunk, és úgy is kell viselkednünk. 

Magyar Péter a szombati tüntetés után azt írta közösségi oldalán, a rendőrség becslése szerint 250 ezren voltak a megmozduláson, miközben a valóságban 300-400 ezren jöttek el. A rendőrség cáfolta, hogy készítene bármilyen becslést készítene és közölne. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.