Rongálásnak számít a FREE NAVALNY felirat Budapesten

  • narancs.hu
  • 2021. május 13.

Belpol

Szél Bernadették lemosható festékkel írták föl üzenetüket a Külügyminisztérium előtti járdára, szabálysértési ügy lett belőle.

Szabálysértési eljárás indult amiatt, hogy Széll Bernadett és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, valamint Fekete-Győr András , a Momentum elnöke Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus szabadon bocsátását sürgető üzenetet írt áprilisban a magyar Külügyminisztérium előtti járdára – írja a 444.

Szél Bernadett a Facebookon tette közzé, hivatalos levelet kapott a történtek miatt:

Orbánék sokkot kaptak egy FREE NAVALNY felirattól. Levelet kaptam és az áll benne, hogy nyilván a Kedves Vezető...

Közzétette: Szél Bernadett – 2021. május 12., szerda

 

Tájékoztatom, hogy a Készenléti Rendőrség szabálysértési feljelentéssel élt ismeretlen személlyel szemben, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Ön, valamint Dr. Hadházy Ákos Ányos és Fekete György András 2021. április 21. napon 18 óra 35 perc körüli időben a Budapest, II. kerület,Bem József tér 5. szám alatt lévő Külügyminisztérium 1-es objektuma előtti járdára rózsaszín festék spray-el felírták a »#FREE NAVALNY” feliratot, mely cselekménnyel elkövették a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 177. § (1) bekezdés b) pontjába ütköző, és a szerint minősülő tulajdon elleni szándékos rongálás szabálysértését” – olvashatta. 

A képviselő a posztban megjegyezte, hogy nem Fekete György Andrásnak, hanem Fekete-Győr Andrásnak hívják ellenzéki politikustársát, és hogy szerinte a lemosható festékkel pingált felirat nem okoz kárt, tehát nem számíthat rongálásnak. 

Úgy gondolja, a magyar hatóságok meg akarják mutatni az orosz elnöknek, hogy megfelelő eréllyel lépnek föl az ellenzékiekkel szemben,  „kb. mint amikor a kínai főkommunista fogadásakor rendőr ugrott a tibeti zászlót lengető békésen véleményt nyilvánító emberre — se Free Tibet, se Free Navalny, ugye fiatal demokraták?!” – írta a képviselő.

 Leadkép: Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Fekete-Győr András a minisztérium előtt. Forrás: Szél Bernadett Facebook-oldala

Figyelmébe ajánljuk