Segélyalapba utalja az MSZP a képviselők fizetésemelését

  • narancs.hu
  • 2020. április 19.

Belpol

Különböző akciókat támogatnak belőle.

„Az egyetlen baloldali parlamenti erő, az MSZP országgyűlési képviselői ahogy eddig, úgy ezután is a párt által létrehozott Szolidaritási Alapba utalják a Fidesz által kiutalt fizetésemelést.

Ebből az alapból a szocialisták különböző karitatív és segélyakciókat támogatnak, mint tették ezt karácsony előtt, illetve a járvány kitörése után, amikor védőfelszereléseket és tisztítószereket juttattak el azoknak, akiknek a kormány képtelen volt segíteni.
Amennyiben tehát emelkedik képviselőink fizetése az annyit jelent, hogy több kerül a Szolidaritási Alapba, több pénz jut a támogatásra méltó és érdemes ügyekre” – közölte az MSZP a párt hivatalos weboldalán.
Pár napja derült ki, mivel a képviselői alapbér a nemzetgazdasági havi átlagos bruttó bér háromszorosa, ezért a KSH februári adatait alapul véve az Országgyűlés 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelte az alapbért.

Nőttek a parlamenti képviselők fizetései, mindenki egymillió felett keres

Kövér László az ász: közel havi bruttó 3 millióért házmesterkedik. Koronavírus ide vagy oda, idén sem maradt el a parlamenti képviselők fizetésének márciusban esedékes felülvizsgálata. Mivel a képviselői alapbér a nemzetgazdasági havi átlagos bruttó bér háromszorosa, ezért a KSH februári adatait alapul véve az Országgyűlés 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelte az alapbért - írta meg az .

Figyelmébe ajánljuk