Semjén Zsolt megmagyarázta, miért nem lehet rögtön megemelni a pedagógusok bérét

  • narancs.hu
  • 2022. május 25.

Belpol

Nyilvánvalóan az EU miatt.

"A gazdaság nehéz helyzete mindenkit érinteni fog, nem csak a tanárokat" - ezt Semjén Zsolt mondta az Országház épületében, újságíróknak nyilatkozva. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Népszava beszámolója szerint azt mondta, a pedagógusok piaci szintű béremelése valóban elmaradt, és az is tény, hogy az orvosoknál volt bérfejlesztés, a tanároknál nem.

Ám az ország teherbíró képességéhez mérten megtörténik mindez, és Pintér Sándor a garancia, hogy ha az orvosokkal meg tudott állapodni, és ha tanári oldalról van megfelelő tárgyalópartner, akkor velük is lehetséges az egyezség

- tette hozzá Semjén.

A Népszava arról kérdezte Semjént, hogy ha olyan jók a gazdasági mutatók, mint amilyennek a kormány beállítja, miért nem fér bele a pedagógus-béremelés. A miniszterelnök-helyettes erre azt mondta: "most jó a GDP, de a helyzet az, hogy az EU elhibázott energetikapolitikájából látható, hogy az energiaárak az égben vannak, óriási gazdasági bizonytalanság van, ennek a következményére nyilvánvaló az országnak fel kell készülni gazdaságilag. (...) Ebből kifolyólag a rendelkezésre álló pénzeszközöknek van egy prioritása és van egy végessége. Ennek az egésznek a fényében kell nézni a tanárok szempontjait, amit Magyarország kormánya - ahogy Hoffmann Rózsa idején is - figyelembe vesz és a jövőben is figyelembe fog venni".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk