Senki sem mondja a Vatikánban, hogy Erdő Péter lehet a következő pápa

  • narancs.hu
  • 2024. január 1.

Belpol

Félreértés, hogy egy vatikáni szaklap szerint Ferenc pápát a magyar bíboros, Erdő Péter válthatja.

 

Dupla hülyeséget leplezett le a Telex. Minden portál átvette a január elsejei hírínséges napon, hogy egy vatikáni szaklap szerint Erdő Péter lehet a legesélyesebb a következő pápaválasztáson. Ez azonban nincs így - vagyis ha így is van, ezt nem a hivatkozott cikk bizonyítja.

A portál nem is szaklap, csak egy turisztikai, ismeretterjesztő portál, tehát amit ír, azt pont ennyire kell komolyan venni. Nem is hivatkoznak vatikáni forrásokra, csak saját tapasztalataikra. Ami még kellemetlenebb az, hogy Erdő Péterről nem is állítják azt, hogy a legesélyesebb lenne, mindössze alfabetikus sorrendbe rendezték a lehetséges jelölteket. És ez elég volt arra, hogy Erdő az első legyen.

Köszönjük figyelmüket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk