Seres Mária most nem kamupártok, hanem kamuoldalak körül tűnt fel

  • narancs.hu
  • 2019. december 19.

Belpol

Mindegy, csak kamu legyen!

Egyazegyben.com, elmenyorszag.com, bulvar.info, szinesvilag.com, fokusz.online. zoldujsag.hu, motivalunk.hu, agyafurt.com – csupa olyan szenzációhajhász weboldal, ami minden tudományos alapot és újságírói szakmaiságot nélkülöz, viszont népi bölcsességekkel és blődségekkel operál – írja a hvg.hu

Az oldalak többségének nincs impresszuma (tehát a „szerkesztőség” elérhetetlen), a cikkeknek nincs szerzője, illetve gyakran forrása sincs, továbbá az oldalakat látszólag nem szerkesztik, a friss anyagokat sok esetben nem helyezik el a címlapon.

Az egyik érintett oldalakat működtető cég, a Kontroll Média Kft., amit még 2000-ben alapított Stekler Ottó, Seres Mária férje, és egy bizonyos Seres Antal, aki ugyanarra a nyíregyházi címre van bejegyezve, ahova egykoron Seres Mária is volt.

Mint ismeretes Seres a – Partizán dokumentumfilmje alapján – a 2018-as parlamenti választáson indul 13 kamupárt közel felét egy nyíregyházi körön keresztül találta ki és mozgatta. A hat párt, illetve a szervezők a 2014-es és a 2018-as választáson összesen több mint 2 milliárd forintnyi állami támogatást vettek fel.

Stekler Ottó 2005-ben kiszált a Kontroll Médiából, viszont az egyik tulajdonosa a cégnek jelenleg Seres Antalné, ügyvezetője pedig Seres Mária pártjának, a Seres Mária Szövetségesei elnevezésű párt egyik 2014-es jelöltje. A cégben hárman dolgoznak, bevétele tavaly 22 millió, nyeresége pedig 1,2 millió forint volt. Nincs honlapja, a beszámolójából annyi derül ki, hogy „időszaki kiadványok kiadói feladatainak ellátása” a főtevékenysége.

A hvg.hu 17 honlapnál találta meg a Kontroll Médiát, mint domain-használót. Ez azt jelenti, hogy a cégé a domain, de nem biztos, hogy a tartalmakat a cég állítja elő, de joga van leállítani az oldalt, ha éppen az érdekei azt kívánják.

A cég a domain-használó a medialine.hu-nál is, amely egy céges weboldalt takar. A társaság online marketinggel foglalkozik, a címlapján pedig Seres Mária látható. A vállalkozás különböző csomagokat árul, például havi 9 900 forint plusz áfáért azt igérik, hogy ügyfeleinek heti három bejegyzést elhelyeznek a Facebookon. Azt nem tudni, mennyire aktív a cég, viszont Stekler Ottó nevén volt egy vállalkozás, Media Line Group Kft. néven, amit 2015-ben eladott.

Figyelmébe ajánljuk