Soron kívül oltják a nagy élelmiszerboltok raktárosait

  • narancs.hu
  • 2021. február 17.

Belpol

De csak akkor, ha nem akarnak választani a vakcinák közül.

Az egyik nagy áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai a héten nyilatkozhatnak arról, hogy kérik-e soron kívül a koronavírus elleni védőoltást - írja a Magyar Nemzet.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Alkalmazottak Független Szakszervezetének elnöke a lapnak elmondta, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezte a felmérést, méghozzá azért, mert az élelmiszerraktárak alkalmazottai létfontosságú intézményben dolgozóknak számítanak, az oltási terv is így kezeli őket.

A szakszervezeti vezető hozzátette, szeretnék, ha az áruházi dolgozók is előbb kapnák meg az oltást.

A Magyar Nemzet által idézett, dolgozóknak elküldött levél szerint a soron kívüli oltás lehetőségével csak az élhet, aki vállalja, hogy bármelyik elérhető oltóanyaggal beolthatják. Aki nem fogadja el a felkínált vakcinát, annak meg kell várnia, hogy életkora és egészségi állapota alapján a "rendes" oltási sorrendben sorra kerüljön.

Munkajogi hátrány ugyanakkor nem éri azt, aki nem kéri a soron kívüli oltást. 

Frissítés 11:45

A Koronavírus Sajtóközpont szerint félrevezető hír, hogy soron kívül oltják az élelmiszerláncok raktárosait. Valóban kritikus infrastruktúrában dolgoznak, és előbb juthatnak oltáshoz, de a Sajtóközpont szerint ez eleve így szerepelt az oltási tervben, ezért nem lehet "soron kívülinek" nevezni. 

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.

Aktivizmus színészekkel

  • Erdei Krisztina

Csoszó Gabriella aktivista fotós, töretlen kitartással vesz részt az ellenzéki tüntetéseken és osztja meg képeit azokkal, akik szeretnének mást is látni, mint amit a NER kínál.

Házasok hátrányban

  • Kiss Annamária

Középkorú házaspár egy protokollparti után vendégül lát egy fiatal párt egyetemi lakosztályuk teraszán, hajnali kettőkor. Az elején mit sem sejtenek arról, hogy ez lesz valamennyiük életének talán leghosszabb éjszakája.