Soron kívül oltják a nagy élelmiszerboltok raktárosait

  • narancs.hu
  • 2021. február 17.

Belpol

De csak akkor, ha nem akarnak választani a vakcinák közül.

Az egyik nagy áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai a héten nyilatkozhatnak arról, hogy kérik-e soron kívül a koronavírus elleni védőoltást - írja a Magyar Nemzet.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Alkalmazottak Független Szakszervezetének elnöke a lapnak elmondta, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezte a felmérést, méghozzá azért, mert az élelmiszerraktárak alkalmazottai létfontosságú intézményben dolgozóknak számítanak, az oltási terv is így kezeli őket.

A szakszervezeti vezető hozzátette, szeretnék, ha az áruházi dolgozók is előbb kapnák meg az oltást.

A Magyar Nemzet által idézett, dolgozóknak elküldött levél szerint a soron kívüli oltás lehetőségével csak az élhet, aki vállalja, hogy bármelyik elérhető oltóanyaggal beolthatják. Aki nem fogadja el a felkínált vakcinát, annak meg kell várnia, hogy életkora és egészségi állapota alapján a "rendes" oltási sorrendben sorra kerüljön.

Munkajogi hátrány ugyanakkor nem éri azt, aki nem kéri a soron kívüli oltást. 

Frissítés 11:45

A Koronavírus Sajtóközpont szerint félrevezető hír, hogy soron kívül oltják az élelmiszerláncok raktárosait. Valóban kritikus infrastruktúrában dolgoznak, és előbb juthatnak oltáshoz, de a Sajtóközpont szerint ez eleve így szerepelt az oltási tervben, ezért nem lehet "soron kívülinek" nevezni. 

Neked ajánljuk

Hol lehet ma tankolni?

  • narancs.hu

Listát készített egy autós portál arról, hogy az országban hol lehet és hol nem lehet 95-ös benzint tankolni.