Zavar az erőben: a Magyar Nemzetet cáfolja a Koronavírus Sajtóközpont

  • narancs.hu
  • 2021. február 17.

Belpol

Nem soron kívül, hanem az oltási terv alapján oltják az élelmiszerboltok raktárosait.

Szerda délelőtt a Magyar Nemzet cikke alapján mi is beszámoltunk róla, hogy soron kívül olthatják a nagy áruházláncok élelmiszerraktárainak alkalmazottait, egy nagy lánc dolgozói körében már el is kezdték az oltási hajlandóság felmérését.

Azóta a Koronavírus Sajtóközpont kiadott egy közleményt, amelyben cáfolni látszik a kormánypárti napilap értesüléseit. 

Félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban. Nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik - közölte a Sajtóközpont az MTI-vel.

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon - írták.

A közlemény szerint az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.

A kormányzati sajtósok tehát nem cáfolják, hogy felmérés indult a raktári dolgozók körében, és azt sem, hogy kritikus infrastruktúrában dolgozóként hamarabb kerülhetnek sorra, mint az pusztán életkorukból és egészségügyi állapotukból következne.

Ezt azonban a kormányzati közlemény szerint nem lehet "soron kívüli" oltásnak nevezni, hiszen az oltási tervben (amelynek a nyilvánosság csak a kivonatát ismerheti) is így szerepelt.  

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.