Zavar az erőben: a Magyar Nemzetet cáfolja a Koronavírus Sajtóközpont

  • narancs.hu
  • 2021. február 17.

Belpol

Nem soron kívül, hanem az oltási terv alapján oltják az élelmiszerboltok raktárosait.

Szerda délelőtt a Magyar Nemzet cikke alapján mi is beszámoltunk róla, hogy soron kívül olthatják a nagy áruházláncok élelmiszerraktárainak alkalmazottait, egy nagy lánc dolgozói körében már el is kezdték az oltási hajlandóság felmérését.

Azóta a Koronavírus Sajtóközpont kiadott egy közleményt, amelyben cáfolni látszik a kormánypárti napilap értesüléseit. 

Félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban. Nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik - közölte a Sajtóközpont az MTI-vel.

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon - írták.

A közlemény szerint az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.

A kormányzati sajtósok tehát nem cáfolják, hogy felmérés indult a raktári dolgozók körében, és azt sem, hogy kritikus infrastruktúrában dolgozóként hamarabb kerülhetnek sorra, mint az pusztán életkorukból és egészségügyi állapotukból következne.

Ezt azonban a kormányzati közlemény szerint nem lehet "soron kívüli" oltásnak nevezni, hiszen az oltási tervben (amelynek a nyilvánosság csak a kivonatát ismerheti) is így szerepelt.  

Figyelmébe ajánljuk