Stadionhelyzet Abszurdisztánban: kapott Szombathely egy arénát, amelyet évi 145 millió forintért használhatnak

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 23.

Belpol

Ráadásul még üzemeltetőt sem találtak az átadás előtt álló sportkomplexumnak.

A becsült 8,8 milliárd forint helyett közel 14 milliárdnál jár a szombathelyi stadion építési költsége. Az arénát már be kellett volna fejezni, de csúsznak a munkákkal, bár most már úgy tűnik, hogy heteken belül meglesz az átadás. Ám még nincs, aki üzemeltesse a sportkomplexumot, így elég nagy az esélye, hogy eleinte az önkormányzatnak kell állni a költségeket.

A szombathelyi közgyűlés pénteki ülésén az is kiderült, hogy az önkormányzatnak azért is fizetni kell, hogy a Haladás VSE és a Haladás labdarúgócsapata egyáltalán használhassa a stadiont. Ez évente 145 millió forint kiadást jelent majd a városi büdzsének, vagyis az adófizetőknek – közölte a Nyugat.hu.

Puskás Tivadar polgármester a stadion látványterve előtt

Puskás Tivadar polgármester a stadion látványterve előtt

Fotó: MTI

A fideszes többségű képviselő-testületben okoz is elég fejfájást a stadion ügye, elsősorban az üzemeltető hiánya miatt várható költségek. A közgyűlés pénteki tanácskozása után Illés Károly alpolgármester alaposan felhúzta magát attól, hogy az RTL Klub munkatársa bátorkodott kérdéseket feltenni. A fideszes politikus menekülés közben egyszer csak hátranyúlt, és megpróbálta kicsavarni a mikrofont az őt faggató riporter kezéből, aztán rácsukta az ajtót a csatorna stábjára.

Figyelmébe ajánljuk