Stumpf nem vitázik az SZFE modellváltásáról Vidnyánszky nélkül

  • narancs.hu
  • 2021. április 21.

Belpol

Ma tartott volna az Infosztrájk beszélgetést Stumpf Istvánnal, de le kellett mondani.

Az Infosztrájk által szervezett programon a  Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltásáról beszélgetett volna a modellváltás feladatait koordináló kormánybiztos Stumpf István és Karsai György, az SZFE Doktori Iskolájának vezetője.

Az egyetem Hallgatói Önkormányzatának Facebook-oldalán azonban az éjszaka folyamán közölték, hogy az előzetes egyeztetés ellenére Stumpf lemondta a beszélgetést azzal az indokkal, hogy azt csak akkor vállalja, ha Vidnyánszky Attila is jelen lehet.

A közleményben a hallatói önkormányzat azt írja, hogy Stumpf az eseményen való megjelenését 2021. április 20-án Vidnyánszky Attila meghívásához kötötte.

"Korábban, a beszélgetést, az általunk nyilvánosságra hozott körülmények ismeretében vállalták a résztvevők, így értetlenül állunk az eseményt megelőző napon kívánt változtatások előtt. Kormánybiztos Urat tájékoztattuk, hogy méltatlannak és udvariatlannak tartjuk, hogy egyetemünk közösségét, valamint a programon való részvételt készségesen vállaló Karsai György tanár urat az esetleges változásról utolsó pillanatban tájékoztassuk" - fogalmaznak.

A bejegyzésben azt is írják, hogy Stumpf tájékoztatta őket, ő már egyeztetett Vidnyánszky Attilával a mai részvétellel kapcsolatban, erről azonban korábban a rendezvény szervezőinek nem volt tudomása.

"Az elmúlt hónapokban megtapasztalhattuk, milyen visszafordíthatatlan károkat okoz a sietség. Ezen történések elválaszthatatlanok Vidnyánszky Attila személyétől, ezért – a további károk elkerülése végett - fokozottan törekszünk arra, hogy kizárólag békés, nyugodt körülmények között ütköztessük érveinket, melyek elsősorban nem a nyilvánosságot, sokkal inkább belső ügyeinket érintik (pl.: ösztöndíjak kérdése, Ódry Színpad funkcióit betöltő játszóhely, Szenátus hiánya). A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók érdekében törekszik a vezetőséggel történő kommunikáció szükségszerű rendezésére, azonban az Infosztrájk programsorozat keretein belül létrehozott eseménynek ez nem funkciója" - írják.

Az estére tervezett esemény ezért elmarad.

Figyelmébe ajánljuk