Sztrájkot szerveznek az egyetemi modellváltás ellen

  • narancs.hu
  • 2021. április 1.

Belpol

Egy hétig több magyarországi egyetemen tiltakoznak a felsőoktatási rendszer átalakítása miatt.

Április 19-től 23-ig a magyar egyetemeken hallgatók és oktatók országos infósztrájkot szerveznek – adta hírül az Oktatói Hálózat Facebook-oldala. A szervezők – egyetemi hallgatók és oktatók – az infosztrajk.hu oldalon írják le, hogyan lehet csatlakozni a megmozduláshoz. 

„A magyar egyetemek erőltetett átalakítása mögött nem látszik átgondolt koncepció, céljai nem világosak, az érintettek teljesen kimaradnak a folyamatból. Az új szabályok felszámolják az egyetemek függetlenségét, veszélybe sodorják az oktatás és a kutatás szabadságát, és ezzel az egyetem közjót szolgáló szerepét. Ezért a magyar egyetemi polgárság maga szervezi meg azt, aminek természetesnek kellett volna lennie: a hiteles tájékoztatást és a nyílt párbeszédet” – olvasható az oldalon.

Közhírré tétetik, hogy április 19-23. között a magyar egyetemeken hallgatók és oktatók országos infosztrájkot...

Közzétette: Oktatói Hálózat - OHA – 2021. április 1., csütörtök
 

Az egyhetes programban részt vevő oktatók az arra az időre esedékes tanterv helyett az egyetemi függetlenségről, a felsőoktatás egészét és az adott intézményt érintő változásokról beszélgetnek a hallgatókkal az órán, „vagy úgy alakítják a tananyagot, hogy abba az adott tudományterület felől közelítve szervesen épüljön be a kérdés”.

Figyelmébe ajánljuk