Szájer József nem győzi ismételni, Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincs cenzúra

  • narancs.hu
  • 2019. február 2.

Belpol

Unalomig. De az EP-képviselő arról is beszélt, hogy csak tévképzet, hogy nagyok lettek volna az utóbbi időben a kormányellenes tüntetések.

“A sajtószabadság állítólagos sérelmének hangoztatásával szemben kiegyensúlyozott a helyzet ezen a téren is, és Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincsen cenzúra, amit az is bizonyít, hogy a bevándorlással kapcsolatos kérdéseket nyíltan meg lehet vitatni, nem úgy, mint mondjuk Németországban.

A kormány Magyarországon konzultációkat tart ezekben a kérdésekben. Ebből a szempontból a magyar sajtóviszonyok sokkal demokratikusabbak, mint sok, tőlünk nyugatra fekvő országban.”

A Fidesz európai parlamenti képviselője a Magyar Időknek adott interjúban fejtegette már megint, hogy Nyugat-Európával ellentétben Magyarországon márpedig nincsen cenzúra. Hogy is lenne?!

Szájer emellett arról beszélt, hogy szerinte az ellenzéki képviselők a hazájuk ellen harcolnak az Európai Parlamentben, csak tévképzet, hogy nagyok lettek volna a decemberi tüntetések, és nem győzi hangsúlyozni, hogy a Fidesz a magyarokért küzd az EP-ben, a kelet-európai térség pedig már a kontinens gazdasági motorja.

Arra a kérdésre, hogy milyen szereplést vár a május végi EP-választáson az ellenzéktől, azt válaszolta: amíg bevándorláspárti álláspontot képviselnek, sem Magyarországon, sem Európában nem terem sok babér a számukra.

Ha azonban áttérnének a nemzeti érdekképviseletre, a Fidesznek is nehezebb lenne a dolga.

A képviselő szerint az európai szervezetek azért vannak, hogy a magyar érdekekért küzdjenek. „Az unió ezért nem olyan, mint a Szovjetunió, mert például Kádár Jánosnak Moszkva érdekeit kellett képviselnie itthon.”

Figyelmébe ajánljuk