Szakcsi Lakatos Béla bejátszotta a Piros volt a paradicsomot a Magyar Zene Háza átadóján

  • narancs.hu
  • 2022. január 22.

Belpol

A Kossuth-díjas jazz-zongorista tavaly a „rendkívül kiélezett” politikai helyzetre hivatkozva utasította vissza Józsefváros Díszpolgára címét.

Meglepő fordulat is volt a Magyar Zene Házának kultúra napi átadóján, amiről maga Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett saját Facebook-oldalán.

Ahogy azt lapunk is megírta, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas jazz-zongorista tavaly visszautasította az ellenzéki vezetésű Józsefváros díszpolgári kitüntetését, arra hivatkozva, hogy „rendkívül kiélezett” a politikai helyzet. Ehhez képest a mai eseményen ráadásként bejátszotta a zongorán a Piros volt a paradicsom című, kormányzati himnusszá vált nótát:

Az átadón Orbán Viktor lenyűgözőnek nevezte az épületet, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere pedig azt posztolta, hogy a Magyar Zene Háza nem a kultúra, hanem a barbárság hírnöke.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk