Szállást biztosít a gödi Samsung az ukrán munkavállalók családtagjainak

Belpol

A vállalat tolmácsai munkaidőben a pályaudvaroknál, szállóknál, határoknál segítik a gördülékenyebb kommunikációt. 

A gödi Samsung SDI gyárában jelenleg több mint ezer ukrán állampolgár dolgozik. A 24.hu tavaly novemberben arról írt, hogy a vállalat 2020-as jelentése értelmében 3593 munkavállaló közül 1566 volt ukrán. Megkérdeztük a céget, milyen segítséget nyújt nekik a Samsung a mostani háborús helyzetben. 

„Ukrán kollégáink most nagyon nehéz időszakon mennek keresztül, ezért cégünk kiemelten fontosnak tartja a támogatásukat. A legnagyobb segítség számukra az, ha a családjukat biztonságban tudhatják.

Ezt a helyzetet vállalatunk gyorsan felismerte, így már több mint egy hete szállást tudunk biztosítani ukrán kollégánk családtagjai számára. 

Folyamatosan együttműködünk önkéntesekkel és a hatóságokkal, hogy a lehető legnagyobb támogatást tudjuk megadni az érkezőknek” – válaszolta megkeresésünkre Bagoly Katinka, a vállalat munkatársa. 

A Samsung SDI továbbá támogatja a tolmács kollégák önkéntes munkáját, így ők munkaidőben segítséget nyújthatnak a határoknál, pályaudvaroknál, szállóknál, „segítve ezáltal a gördülékenyebb kommunikációt, amire most szintén nagyon nagy szükség van”. 

„Nagyon büszkék vagyunk kollégáinkra, akik eddig nem tapasztalt összefogást tanúsítanak, mindössze három nap alatt rengeteg adományt gyűjtöttek az ukrán családoknak, melyeket már el is juttatunk számukra. Mindezek mellett cégünk a napokban egy budapesti adományközpontnak is segítséget nyújtott, az adományok könnyebb rendszerezése és szállítása érdekében” – írta Bagoly Katinka. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk