Székely szerint a Fidesz intézte el Dobrev győzelmét

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. szeptember 30.

Belpol

A független képviselő szerint a kormánypárt sok helyen mozgósította szavazóit az előválasztásra.

A Fidesz döntötte el, hogy Dobrev Klára nyerje az előválasztást – állítja Székely Sándor független országgyűlési képviselő.

Az MTI által közzé tett közleménye szerint a politikus az Igen Szolidaritás és más pártok tagjaival, közvélemény-kutatókkal beszélt, és „az a kép rajzolódott ki” benne, hogy a Fidesz-KDNP „sok helyen érdemben beszállt az előválasztási küzdelmekbe. Jórészt a Demokratikus Koalició jelöltjeit, és annak miniszterelnök-jelöltjét támogatták a Fidesz-aktivisták. A liberális-jobboldali ellenzéki pártok semmit sem tettek azért, hogy csak a saját szavazóik vegyenek részt az előválasztáson. Míg Amerikában és más helyeken csak azok vehetnek részt egy ilyen választáson, akik az adott párt vagy pártok tagjai, nálunk elég volt egy személyi igazolvány és lakcímkártya és egy aláírt támogatói nyilatkozat. Hát kérem, ez ugye, nem akadály minálunk! Így történhetett, hogy bizony a Fidesz fogta magát, és kiválasztotta azt a miniszterelnököt és azt a pártot, akik azon felül, hogy az ellenzékiek közül a legerősebbek, a legnagyobb az elutasítottságuk is” – ismerteti vízióját Székely.

Azt gondolja, ha a második forduló nem jár változással, és „a Fidesz ott is kitesz magáért”, akkor a mostani kormánypártok Székely szerint már meg is nyerték a jövőre esedékes választást,

„hiszen a politika első számú törvénye: jól jelöld ki az ellenfeledet”.

Szerinte ez az előválasztás a Fidesz érdekeit szolgálta, nem az ellenzéki szavazókét.

Azt nem jósolja meg Székely, mit hoz a második forduló, de nem is érdekli, mert az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom önállóan akar indulni a választásokon 2022-ben.

Figyelmébe ajánljuk