Szél Bernadett: "A Fideszt nem érdekli a lakhatási válság és a magyar társadalom valós állapota"

  • narancs.hu
  • 2021. március 23.

Belpol

Április végétől nem lesz kilakoltatási moratórium, mert a fideszesek nem szavazták meg.

Az Igazságügyi bizottság fideszes többsége ma nemet mondott arra, hogy a parlament is vállaljon szolidaritást az egészségügyi és szociális dolgozókkal, és a képviselői alap-tiszteletdíjon felüli részt kollektíven ajánlja fel a frontvonalban dolgozóknak. De nemcsak a járványban emberfeletti munkát végzőkkel nem vállaltak szolidaritást, hanem azokkal a családokkal sem, akik a téli kilakoltatási moratórium lejárta után az utcára kerülhetnek, áll abban a közleményben, amit Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők küldtek el az MTI-nek.

Mint írják: "még időben lettünk volna ahhoz, hogy a parlament határozatlan időre függessze fel a kilakoltatásokat az április végén lejáró téli kilakoltatási moratórium után, de a kormánypárti képviselők - "háttérhatalmazások" közepette - leszavazták a javaslatot. Így a tavaly tavaszi tilalommal ellentétben idén nem lesz kilakoltatási moratórium, holott az ENSZ lakásügyi megbízottja is felhívta a figyelmet arra, hogy ez népegészségügyi érdek is."

Hozzáteszik, a kormánypártiak arra a javaslatukra is nemet nyomtak, ami átcsoportosította volna a képviselői alap-tiszteletdíj feletti részt a járvány elleni védekezésben emberfeletti munkát végző egészségügyi és szociális dolgozók részére.

Szél Bernadett a Facebook-oldalán is beszámolt a mai eseményről, azt írta:

Embertelenség és propaganda kéz a kézben jár.

"A "keresztény-konzervatív" Fidesz-KDNP gondolkodás nélkül leszavazta, így április végén újraindulhatnak az eljárások és családok kerülhetnek az utcára."

A képviselő szerint a Fideszt nem érdekli a lakhatási válság és a magyar társadalom valós állapota.

Szél azzal zárja bejegyzését, hogy: "Azt olvastam, Orbán Viktor összehívta a családszervezeteket, hogy ötleteket kapjon tőlük arra, hogy adhatnának új lelkierőt az embereknek a járvány után. Például kezdhették volna azzal, hogy nem nyomnak igent arra, hogy családok váljanak földönfutóvá. Ehhez persze szükség lett volna arra a fajta bátorságra, amit úgy hívnak, hogy a valósággal való szembenézés."

    

 

Figyelmébe ajánljuk