Szél Bernadett bejelentkezett közmunkára

  • narancs.hu
  • 2021. április 8.

Belpol

"Büszkén jelentkeztem be közhasznúra Budaörsön"  - írja a dudálós tüntetésért megbüntetett képviselő. 120 óra vár rá.

Mint arról mi is beszámoltunk, március elején befejeződtek a tavaly tavaszi dudálós demonstrációt követő bírósági eljárások. A tüntetést Hadházy László és Szél Bernadett szervezte, a koronavírus-járvány miatt autóval megtartott tiltakozás a Clark Ádám téren zajlott, a résztvevők a kórházi ágyak kiürítése miatt nyilvánítottak  dudálva véleményt. A rendőrség akkor sorra büntette a résztvevőket, akik a rájuk kirótt, olykor több százezres bírság ellen fellebbeztek.

Végül csak Szél és Hadházy kapott büntetést a dudálós tüntetés miatt, ők azonban úgy nyilatkoztak, a fejenként kirótt 100-100 ezer forintos büntetést elvi okokból nem fizetik ki, azt inkább közhasznú munkával törlesztik, mert meggyőződésük szerint nem követtek el bűnt, egy normális demokráciában a dudálást mint a véleménynyilvánítás formáját nem lehetne büntetni.

Szél Bernadett mai Facebook-posztjában arról ír, hogy bejelentkezett a közhasznú munkára:

"Bejelentkeztem közhasznú munkára! Feje tetejére állt a világ: a kórházakból kiebrudaltak mellett kiálló “dudáló” képviselőket szanaszét büntetik, az embereket elzavaró dilettáns viszont miniszter maradhat. Mindezt világosan látva büszkén jelentkeztem be közhasznúra Budaörsön a járási kirendeltségen: 120 óra vár rám, a helyszín még folyamatban, de egy fix — én vállalom a felelősséget azért, amit el sem követtem, a kormány viszont soha, semmiért"

Bejelentkeztem közhasznú munkára! Feje tetejére állt a világ: a kórházakból kiebrudaltak mellett kiálló “dudáló”...

Posted by Szél Bernadett on Wednesday, April 7, 2021

 

 

Figyelmébe ajánljuk