Széles körű párbeszédet ígér az Emmi az otthonápolási díj ügyében – Ősszel jöhet az emelés, ha a kormány is úgy akarja

  • narancs.hu
  • 2018. július 21.

Belpol

Mert a Fidesz nem folyamatos megszorításokkal sújtja a legrászorulóbbakat… Á, dehogy.

Pénteken este a sérült gyereket nevelő szülők tüntettek a Parlament, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt figyelemfelhívás céljából, mert a kormány nem emelt az otthonápolásért járó juttatás összegén.

A demonstráció okán a tárca közleményt adott ki, mely szerint a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság széles körű párbeszédet indít az ápolási díj emeléséről, több szakmai és civil szervezet és a szociális ágazati egyeztető fórum javaslatait is meghallgatja majd, és várhatóan az ősszel tesz javaslatot a kormánynak az ápolási díjjal kapcsolatos intézkedésekről.

Eszerint a kormány teljes mértékben egyetért azzal, hogy meg kell becsülni azokat, akik beteg hozzátartozójuk otthoni ápolását vállalják. Miután az Emmi jól észbe kapott, rendes mosakodásba kezdett, miszerint a Fidesz-kormány a balliberális kormányokkal ellentétben nem folyamatos megszorításokkal sújtja a legrászorulóbbakat (is), hanem ők azok, akik több intézkedést tettek azért, hogy a hozzátartozójukat otthon ápolókat segítsék.

(Emmi/MTI)

Figyelmébe ajánljuk