Szentkirályi harmadik Gyurcsány-kormányról beszélt a kampánynyitóján

  • narancs.hu
  • 2024. április 17.

Belpol

Tarlós szerint azért is érdemes a fideszes főpolgármester-jelöltre szavazni, mert ő tudja megszerezni a kormánytól a legtöbb forrást a főváros számára.

Míg Tarlós István főpolgármesteri mandátuma idején a főváros együttműködött a kormánnyal, 2019 után Budapesten „összeállt a harmadik Gyurcsány-kormány” – mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerdán a Bálna rendezvényközpontban a 24.hu összefoglalója szerint.

Szentkirályi arról beszélt, hogy a főváros kasszája üres, „a busz ritkábban jön, kátyúkon bukdácsolunk, veszélyes kerékpársávokon tekerünk, az utcák pedig szemetesek és piszkosak”, szerinte Karácsony Gergely „csődpolgármester”.

A jelölt hétpontos programot fogalmazott meg. Azt ígéri, az általa vezetett fővárosi önkormányzat kiszabadítja Budapestet „Gyurcsány fogságából”, véget vet a városházi korrupciónak, fővárosi költségvetési tanácsot állít fel, felszámolja a pazarló budapesti bürokráciát, kevesebb tanácsadót alkalmaz, megszünteti a közlekedési káoszt, tisztaságot, rendet teremt, otthonossá, élhetővé teszi Budapestet, együttműködik a kormánnyal, újból elindítja a dunai BKK-hajókat, a minőségi turizmust fogja ösztönözni, lesz városgondnokság is és ingyenes köztéri wifi-hálózat. 

Szóba hozta a baloldalt is, amely szerinte háborúpárti.

A kampánynyitón Tarlós István korábbi főpolgármester azt mondta, egyfajta apa-lánya viszony alakult ki közöttük, amikor Szentkirályi képviselő, majd 2014 és 2019 között főpolgármester-helyettes volt. Úgy gondolja, a fideszes jelölt emberséges, tiszta kezű, megdolgozott ezért a tisztségért, és neki van lehetősége arra, hogy a kormánytól a legtöbb forrást megszerezze Budapest számára. Tarlós szerint nem kell hinni a közvélemény-kutatási eredményeknek, ami a főpolgármester-jelöltek népszerűségét illeti.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk