Szerbiában indítana televíziós csatornát Mészáros Lőrinc

  • narancs.hu
  • 2022. június 22.

Belpol

Csak az a csatorna pályázhat, ami Szerbiában jogi személyként be van jegyezve.

Szerbiában indítana televíziós csatornát a leggazdagabb magyar, írja a Szabad Magyar Szó.

Tizennégy, a szerbiai közvélemény előtt többnyire jól ismert tévétársaság pályázott országos lefedettségű, úgynevezett nemzeti hullámhosszra. Köztük Mészáros Lőrinc is.

Ahogy a cikk megjegyzi, a hatályos jogszabályok értelmében nemzeti frekvenciára csak olyan televízió pályázhat, amely Szerbiában jogi személyként be van jegyezve. A TV2 előtt azonban már ez sem akadály, mert idén május 20-án megalakult a TV2 RS BROADCASTING.

Mint írják, a kft-nek két igazgatója van: a francia állampolgár Pavel Statchev (a TV2 Csoport és a Planet TV vezérigazgatója), valamint a szlovén állampolgár Špela Pirnat. Az alaptőke 11,76 millió dinár, vagyis 100 ezer euró.

A lap megjegyzi: a pályázati kiírás szerint csak négy hullámhossz odaítéléséről döntenek majd, holott van egy ötödik frekvencia is, amely már tíz éve, a TV Avala megszűnése óta nincs használatban.

A frekvenciapályázat eredményeit augusztus 4-ig kell kihirdetni, akkor járnak le ugyanis a mostani engedélyek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.