Szíjj László Szijjártó jachtoztatásáról: "Köszönöm az érdeklődést"

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 19.

Belpol

Ennyit bírt mondani, majd el is köszönt.

Szíjj Lászlót a 24.hu kereste meg telefonon, azt próbálták ugyanis megtudakolni, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter milyen minőségében tartózkodott a tiszakécskei milliárdos luxusjachtján?

Kérdés, hogy egyáltalán baráti vagy hivatalos látogatás-e a luxusjachtozás, amely közben azért Szijjártó dolgozik is: legalábbis a közösségi oldalán erről posztolt. A minisztérium erre azt válaszolta, hogy Szijjártó  a szabadságát tölti a hajón, ám dolgozik közben.

Külügy: Korábban készült fotókat osztott meg Szijjártó jachtozás közben

A külügy lapunkkal azt közölte, hogy Szijjártó a szabadsága alatt is dolgozik, de a telefonálós fotói nem a jachton készültek. Mint arról beszámoltunk, a Mészáros Lőrinc által ismertté tett, Lady MRD luxusjachton fotózta le az Átlátszó Szijjártó Péter külügyminisztert, aki közben arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy a három balti külügyminiszterrel telefonált és Orbán Viktorral egyeztetett, amihez egy Parlamentben készült fotót csatolt.

A megkeresésre Szíjj László annyit válaszolt: "Köszönöm az érdeklődést", majd letette a telefont - írják.

A 24.hu kiemeli, az is fontos kérdés lett volna, hogy milyen ellenértéket kap vagy kapott a külügyminisztertől a jachtozásért cserébe. Ez azért lenne lényeges, mert ha Szijjártó ajándékba kapta az utat, az korrupciós problémákat vet fel. Mégiscsak aggályos, ha a külügyminiszter egy olyan magyar vállalkozó luxushajóján üdül, aki sorra nyeri a közbeszerzéseket. Ha viszont kifizette az utat, akkor kérdés, hogy miből, a cikk szerint ugyanis Szijjártó jövedelmi viszonyait és a jacht horribilis fenntartási költségeit összevetve nem igazán jön ki a matek.

Figyelmébe ajánljuk