Szijjártó elismerte, találkozott volna Orbánnal Petro Porosenko

  • narancs.hu
  • 2023. december 4.

Belpol

De szerinte nincs ebben semmi különös. Azt viszont nem árulta el, mi lett volna a találkozó témája.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői éves meghallgatása után újságírói kérdésre elismerte, hogy

Petro Porosenko volt ukrán elnök Orbán Viktorral találkozott volna, ha kiengedik Ukrajnából,

amit az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azért akadályozott meg, mert szerintük egy ilyen egyeztetés az orosz titkosszolgálat eszköze lett volna Ukrajna ellenírja a 444.hu.

A külügyminiszter szerint "a miniszterelnök úr minden hivatalban lévő meg hivatalban volt kollégáját szokta fogadni, hogy ha ilyen megkeresés érkezik", ennek nem akartak gátat szabni most sem, azt pedig, hogy "az ukránok milyen belpolitikai leszámolási műveletekben vannak, nem a mi dolgunk, nem is vagyunk kíváncsiak rá, nem akarunk vele foglalkozni".

Arra a kérdésre, mi lett volna a találkozó témája, Szijjártó Péter nem válaszolt.

Hasonló értelmezést tett Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton, aki az SZBU közleményére reagálva azt írta: "Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz!"

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk