Szijjártó újabb „tájékoztató” kampányt szeretne, ezúttal az ENSZ „veszélyes javaslatáról”

  • narancs.hu
  • 2018. február 27.

Belpol

Már látjuk is magunk előtt a plakátokat.

Miután hétfőn Orbán Viktor úgy reagált a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelemre, hogy ezek után a kampányban „kettőzött erővel” kell dolgozniuk, az Atv.hu értesülései szerint pedig a Fideszben úgy látják, lejjebb kell venni egy kicsit a „sorosozásból”, Szijjártó Péter keddi sajtótájékoztatóján szokásához híven ismét fején talált egy jó nagy szöget.

A külügyminiszter ugyanis arra tett javaslatot, hogy a kormány indítson tájékoztató kampányt az ENSZ migrációs csomagjáról. Szerinte az emberek figyelmét fel kell hívni, hogy van egy veszélyes javaslat, amely világszinten meghatározná a migrációs politikákat. „Az ENSZ azt akarja, hogy mindenki folyamatosan fogadjon be migránsokat, mert a migráció jó és nem lehet megállítani, bontsák le a kerítést, amely a bevándorlás útjában áll, valamint ne tekintsék bűncselekménynek a tiltott határátlépést” – mondta Szijjártó.

Majd hozzátette: „Hétfőn az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén világossá vált, hogy a világszervezetben rendkívül kemény harc várható az elkövetkező időben, és ennek tétje, hogy az ENSZ elismertesse a migrációhoz való jogot alapvető emberi jogként, holott nem az. Nagy nyomás alá akarják helyezni azokat az országokat, amelyek nem kívánnak bevándorlóországgá válni.” És persze mindez egybeesik a Soros-terv célkitűzéseivel.

(MTI)


Figyelmébe ajánljuk