Szolidaritást hirdetnek a tanárokkal a Corvinus oktatói és munkatársai

  • narancs.hu
  • 2022. október 25.

Belpol

A budapesti egyetemen úgy vélik, hogy „rossz az a kormányzat, amelyik tevékenységével ellene hat” az oktatás ügyének.

„Jó általános iskolák és jó középiskolák nélkül nem lehet jó felsőoktatás, nincsenek jó egyetemek. Egy kormányzat akkor jó, ha elősegíti, hogy a felnövekvő új generációk mind képzettebbek és tisztességesebbek legyenek és a megszerzett képességek érvényesüljenek a munka világában és a társadalmi életben” – írják a peticiok.com oldalon olvasható felhívásban a Corvinus Egyetem oktatói és munkatársai. „A pedagógusok hatékony munkájához szükséges feltételek megteremtéséhez pedig rendszerszintű változtatásokra van szükség a magyar közoktatásban. A mélyreható változtatások keretében az esélyegyenlőség növelése és a tehetségek kibontakoztatása mellett

különösen fontosnak tartjuk a közoktatásban a pedagógusok tanári-nevelői méltóságának, tanítási szabadságának és az iskolák oktatási autonómiájának helyreállítását.”

A petíció szövegét, amit cikkünk megjelenéséig 86-an írtak alá, Toronyai Gábor egyetemi docens jegyzi.

A Corvinus egyébként 2019-ben került alapítványi tulajdonba, majd a "Corvinus-modellt" több állami egyetemmel is megvalósították. Másfél év elteltével a Magyar Narancs belső feszültségekről írt az intézményben, miután az egyetem vezetését és az alapítványi kuratóriumot politikai kinevezettekből állították ki.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk