Szombathely polgármestere sem kap adatokat a járványról

  • narancs.hu
  • 2021. november 6.

Belpol

45 napon belül bírálják el közérdekű adatigénylését.

„A kérelem megválaszolása hivatalunk veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatainak ellátását veszélyeztetné” – írta Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke Nemény András (MSZP) szombathelyi polgármester közérdekű adatigénylésére válaszul.

A megyeszékhely polgármestere a szombathelyiek átoltottságának arányáról, a fertőzöttek számáról kérdezte a védelmi bizottságot, mert az adatok alapján szeretne dönteni a kötelező oltás bevezetéséről. 

„Ezt a döntést maga a kormány hárította rá a polgármesterekre és a többi munkáltatóra. A válasz szerint annyira leterheltek a járványügy miatt, hogy nem érnek rá a járványügyi kérdésekkel foglalkozni... Mindezt a megye lakosságának közel egyharmadáért felelős polgármesternek írták, aki maga is tagja a Védelmi Bizottságnak. Gratulálok! Természetesen a döntéssel nem vártam meg a 45 napot. De köszönöm a »segítséget«, a jövőben már erre fogok számítani…” – írja Szombathely polgármestere.

Nemény és Harangozó munkakapcsolatáról ebben a cikkünkben is írtunk:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk