Hadházy: Évi 444 millióba kerül a közmédiában a külcsín

  • narancs.hu
  • 2021. november 6.

Belpol

A független képviselő a fésülés, a púderezés és az öltöztetés költségeit nézte át.

Évente bruttó 444 millió forintot fizet a közszolgálati televízió a műsorvezetők, vendégek sminkeléséért, frizurájáért és öltöztetéséért, ami azt jelenti, naponta 1,2 milliót költenek fésülésre és púderezésre – írja legutóbbi Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. 

Hadházy kiszámolta, a szerződés szerint a munkát végző cég mintegy 80 ezer munkaórát szolgáltat, „ezek szerint óránként 5500 forintért, havi egymillióért végzik a munkájukat az MTVA sminkesei.”

Hadházy megemlíti, a nyertes céget meghívásos közbeszerzési eljárásban választották ki úgy, hogy egyetlen helyről kértek árajánlatot.

„A megfejtés nyilván az, hogy nem a sminkesek és fodrászok keresnek ilyen jól, hanem a cég, amelyik ezeket a megbízásokat évről évre megkapja, majd továbbadja a tényleges munkát az alvállalkozóinak. Közben nyilván csinos profit keletkezik” – vonja le a következtetést a képviselő, aki posztja mellé egy olyan fotót mellékelt, amely akkor készült, amikor az ellenzéki képviselők 2018 decemberében a köztévé sminkszobájában töltötték az éjszakát. 

A poszthoz a képviselő linkeken bizonyítékokat mellékelt. Ezeket tanulmányozva a 444 azt találta, hogy az MTVA-nak dolgozó cég a köztévé férfi munkatársainak havonta kétszer vágja, festi, ápolja a haját, a nőkét viszont csak egyszer.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk