Szüret extra: A saját fiataljai mentek neki az Orbán-rendszernek

  • narancs.hu
  • 2014.06.26 17:52

Belpol

Ez a nap mondata. A Fidelitas mondta.

Ez a nap mondata, tényleg. Nem, az év mondata, a 2010 óta eltelt négy és fél évé. Nem fogják kitalálni, hogy ki mondta! A Fidelitas mondta. Előbb lefordítjuk, utána idemásoljuk: Magyarország nem civilizált ország.

Figyeljék: „Véleményünk szerint közösségi tevékenységre fordított közpénzekkel – érkezzenek azok bármely országból is – minden civilizált országban el kell számolni” – áll az MTI-hez ma eljuttatott közleményükben.

Ne jöjjön nekünk senki azzal, hogy mindezt heveny norvégalapozásba, gulyásmártonozásba, krétakörözésbe csomagolták.

A lényeg a lényeg, nem a körítés.

Neked ajánljuk

Pusztába kiáltott borsó

  • Sándor Panka

Az előadás Sidney Lumet 1976-os (hozzánk 1980-ban eljutó), azonos című filmje nyomán készült. Az Oscar-díjakkal dúsan dekorált filmet Lee Hall tette színpadra 2017-ben, s most ezt az adaptációt használja Puskás Tamás rendezése is.

Bajnokok reggelije

A minap elindult Sportrádió első néhány perce hűen tükrözi a magyar rádiós szcéna mentális állapotát. Harsányi Leventét, miután a „megújuló” Petőfi rádióból kiakolbólították, kis híján mártírként siratták el. Ugyanő a Himnusz alatt most úgy feszített új munkahelyének nyitóünnepségén, mint pók a lucernásban.

Házmegesz

  • - bzs -

Elsőre nehéz hová tenni a Netflix különös stop-motion animációját. Az ír Enda Walsh forgatókönyve alapján készült háromfelvonásos rémálom erősen rétegfilmnek tetszik a megszokott egyszeri fogyasztásra szánt Net­flix-felhozatalban. A film főszereplője egy ház, mely titokzatos módon különböző korokban tűnik fel, hogy pokollá tegye lakói életét.