Szűz Mária meghallgatta Szikora Róbert imáját

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 9.

Belpol

„Édesanyám, nem akarsz közbenjárni, valamit én is csinálnék ebben a kongresszusban”.

Szikora Róbert úgy lehet fellépője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) vasárnapi koncertjének, hogy 2018. december 16-án, a születésnapján elment a máriaremetei kegytemplomba, meghallgatta a misét, majd odament a Szűzanya-szoborhoz, és azt mondta: „édesanyám, nem akarsz közbenjárni, valamit én is csinálnék ebben a kongresszusban”. Aznap este felhívta az énekes-dalszerzőt a mendzsere, azzal a hírrel, hogy a kongresszus szervezői kérik, legyen ő is az esemény önkéntes hírnöke – mondta a TV2 Mokka című műsorában csütörtökön reggel Szikora Róbert.

 

 

 

A kongresszus szervezői arra gondoltak, Szikora hiteles személyiség. Ő volt az első, akit felkértek a hírnöki feladatra, azután még tizenegy embert választottak ki. 

„Én úgy gondolom, hogy nem kell magamat nagyon előre tolnom. Én itt csak egy katona vagyok. Ahogy kértem a Szűzanyától: hadd végezzek valami kis feladatocskát, hadd tegyek én is valamit az egyháznak. Mert nekem az egyház mindent megtett. Nyitva vannak a templomok, vannak papok, mi kell még? Tisztán hirdetik a hitünket” – mondta.

A koncert, amelyen Szikora Róbert és Tóth Gabi is fellép, vasárnap lesz, a kongresszus zárómiséje előtt, amelyet Ferenc pápa koncelebrál Budapesten, a Hősök terén. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk