Takaró Mihály az új tankönyvek fejlesztésében is részt vesz, és főtanácsadó úrnak szólítják az Emmiben

Belpol

Mindezt valószínűleg véletlenül hozta nyilvánosságra az irodalomtörténész.

A heves tiltakozásokat kiváltó új Nemzeti Alaptanterv kidolgozásában kulcsszerepet játszó Takaró Mihály irodalomtörténész személyes honlapján nem várt információkra bukkanhat az érdeklődő.

Az „aktuális programok" menüpont Takaró irodalmi előadásairól és koncertjeiről lenne hivatott tájékoztatni, de a szélsőjobboldali nézeteiről ismert irodalomtörténész - valószínűleg véletlenül - nyilvánossá tette azon programjait is, amelyekre az Emberi Erőforrások Minisztériumában hivatalos.

A Google-calendar formátumú listából kiderül, hogy Takaró január 30-tól meghívottként van feltüntetve a  „tankönyvfejlesztés aktuális kérdéseiről" tartott találkozóknál. Vélhetően azoknak az új állami tankönyveknek a fejlesztéséről van itt szó, amelyek a szeptembertől – felmenő rendszerben – bevezetendő tantervhez készülnek.

false

Még érdekesebb, hogy a minisztériumi esemény leírásában Takaróra „miniszteri főtanácsadó úrként" hivatkoznak. Eddig hivatalosan  annyit lehetett tudni, hogy Takarót az Oktatási Hivatal bízta meg az irodalom kerettanterv átdolgozásával, de mint a leírásból látszik, szerepe ennél fontosabb lehet a minisztériumban.

A táblázatból az is kiderül, hogy ma délután 4-től kezdődik az Emmiben egy találkozó a „kerettantervek egyeztetéséről", amire szintén meghívták Takaró Mihályt. A kerettantervek a múlt pénteken kiadott NAT tananyagtartalmát bontják le az egyes évfolyamokra és iskolatípusokra, egyelőre még nem jelentek meg a Magyar Közlönyben, úgy tűnik, azért nem, mert egyeztetés alatt állnak.

false

 

Figyelmébe ajánljuk