Tarlós azért tüntette ki a pedofil V. Jánost, mert nem olvasta végig a listát

  • narancs.hu
  • 2024. február 29.

Belpol

Az előterjesztésbe meg talán bele sem nézett. De a volt fideszes polgármester Karácsonyt tartja gyengeelméjűnek.

Alig bírta kimagyarázni magát Tarlós István az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amikor arról kérdezték, 2015-ben miért tüntette ki azt a Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon igazgatóját, akit pedofil bűncselekmények miatt elítéltek. Vásárhelyi ellen már 2011-ben, a főváros feljelentése nyomán nyomozás folyt, igaz, annak ellenére eredménytelenül zárult, hogy az áldozatok videóban beszéltek az igazgató tetteiről.

„Semmi jogi oka nem volt, hogy ez az ember ne kapjon egy oklevelet” – mondta a korábbi fideszes főpolgármester, aki aztán bevallotta, hogy el se olvasta, kiket tüntet ki: „Nem azért kapta, mert senki sem emlékezett rá, hogy volt egy ilyen ügy, hanem valószínűleg azért – ez nem egy jelentős fővárosi kitüntetés egyébként –, mert az illetékes bizottság egy 25 fős listát egyben terjesztett be és én azt bőven el tudom képzelni, hogy én magam is így lehettem, hogy ezt a listát a közgyűlésben nem olvasta senki végig.”

Arra a felvetésre, hogy Vásárhelyi kitüntetését Bagdy Gábor KDNP-s főpolgármesterhelyettes terjesztette fel, Tarlós azt mondta, hogy nem tudta elolvasni az előterjesztéseket, mert túl hosszúak.

Tarlós ezután bocsánatot kért, majd gyengeelméjűnek nevezte Karácsony Gergelyt: „A főpolgármester úrnak öt év után esik le a tantusz? Most vagy gyengeelméjű egy ilyen ember, vagy nem mond igazat. Öt éve volt arra, hogy minden ismeret birtokában ezt a bocsánatkérést megtegye.”

A Karácsony vezette főváros tegnap jelentette be, hogy családon belüli erőszak megelőzéséről szóló stratégiát fogadott el a Fővárosi Közgyűlés.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk