Tarlós: megérte volna mégis vitatkozni Karácsonnyal

  • narancs.hu
  • 2019. november 11.

Belpol

Úgy látja, követett el hibákat a kampányban, de azt nem csak ő irányította, nem is mindennel értett egyet.

Újabb interjút adott Tarlós István az Indexnek. A beszélgetésből többek között kiderül, hogy bizonyos felszabadultságot érzett, azért tűnhetett jókedvűnek az átadás-átvételkor.

Nem csalódott az eredmény miatt. Sőt, úgy tartja, "talán szeret az Isten, hogy így rendelte". Elmondása szerint az új összetételű, ellenzéki többségű közgyűléssel főpolgármesterként végigcsinálni a következő öt évet 70 éves korban, gyakorlatilag megoldhatatlan feladat lett volna.

Tarlós azt mondta, voltak hibák a kampányban. „Lehet, hogy megérte volna mégis vitatkozni Karácsonnyal.” Nem akar utólag részletekbe bocsátkozni, de azért néhány részletbe mégis csak beavat: „29 éven keresztül mindig saját magam irányítottam a kampányomat. Most nem csak saját magam irányítottam. Voltak olyan elemei, amikkel egyetértettem, voltak olyan elemei is, amikkel nem. Ugyanakkor hiányoztak az én módszereim közül bizonyos elemek. De ezen utólag már fölösleges rágódni. Talán akik az aktív politizálást folytatják, azoknak mindkét oldalon érdemes bizonyos tanulságokat levonni. Elsősorban talán a kommunikáció tekintetében.”

Elismerésnek tekinti, hogy megszavazták neki a kiemelt végkielégítést, a szocialistáknak külön is megköszönte ezt.

Új posztján, miniszterelnöki megbízottként aktuálpolitikai kérdésekkel biztosan nem foglalkozik majd, országos közlekedési és közszolgáltatási ügyekkel viszont igen.

Figyelmébe ajánljuk