Terézváros támogatásokkal próbálja kompenzálni a rezsicsökkentés átalakítását

  • narancs.hu
  • 2022. július 14.

Belpol

Tanácsadással és fűtéstámogatással is próbálnak segíteni.

Miután tegnap a kormány bejelentette, hogy korlátozza a rezsicsökkentést, Soproni Tamás, Terézváros polgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat háromféle segítséget nyújt azoknak, akiket a döntés hátrányosan érint.

Soproni Facebook-posztja szerint

  • elsősorban energiatanácsadó irodát nyitnak jövő szombattól a Hunyadi téri vásárcsarnokban. Itt szakértők adnak ingyenes segítséget a terézvárosiaknak, hogyan csökkenthetik a fogyasztásukat, hogy ne lépjék át a kormány által meghatározott keretet, 
  • A kerület emellett fűtéstámogatást ad a leginkább rászorulóknak. Hozzáteszik, hogy a jogosultak körét nemrég bővítették (az egy főre eső havi jövedelem 135 ezer, egyedül élő esetén 165 ezer), de az infláció és a rezsi várható "brutális emelkedése" miatt emelhetik a támogatás összegét.
  • A társasház-korszerűsítő támogatások (kazáncsere, gázvezetékek cseréje, társasházi nyílászárók cseréje) költségvetési forrását és bizonyos támogatások vissza nem térítendő arányát is emelték, emellett magánszemélyek is pályázhatnak például a nyílászáróik felújítására.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk