Természetellenes a homoszexualitás a nyolcadikos biológia tankönyv szerint

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 2.

Belpol

A futó kapcsolatok igénytelenségbe süllyesztik a fiatalokat, az önkielégítésre rá lehet szokni –  tudhatjuk meg az Oktatási Hivatal által kiadott kötetből.

Egy porosz nevelőnő is elégedetten csettintene a nyolcadikos általános iskolások számára készített biológia-tankönyv megállapításain. Az Oktatási Hivatal kiadványa ugyanis rég nem látott merevséggel tárgyalja a nemiség kérdését – derül ki a 444.hu összefoglalójából.

A kötet Nemi Életünk Egészsége című fejezetében szóba kerülnek például a szexuális úton terjedő betegségek, a fogamzásgátlás, az abortusz és az AIDS.

Rögtön az elején leszögezi a tananyag, hogy „az érzelmi alapok nélküli, futó kapcsolatokból álló szexuális élet mindkét nemű fiatal számára az igénytelenségbe süllyedés veszélyét hordozza.” Majd el is gondolkodtatják a szerzők a diákokat, amikor már a bevezető után felteszik a kérdést:

Milyen következményeit látod annak, hogy napjainkban a szexualitás fokozatosan egyre függetlenebbé válik az utódnemzéstől?

 Viszonylag lényeges dolgokról esik szó a További Fontos Információk alfejezetben is. Itt olvashatnak a 13-14 éves gyerekek a maszturbációról is, ami bár mértéktelenné válhat, felesleges bűntudatot érezni miatta.

A szexuális önkielégítés (szaknyelven: maszturbáció) mindkét nemnél előfordul. Gyakran felnőttkorban is. Ilyenkor a közösülésre jellemző ingerek utánzásával nemi örömöt okoz önmagának az illető. Ez ugyan nem a természetes módja a nemi kielégülésnek – s fennáll a veszélye a mértéktelenné válásnak, rászokásnak –, mégis indokolatlan dolog ezért bűntudatot vagy betegségtudatot kelteni a fiatalokban - írják.

Itt derül ki, hogy a szerzők szerint a homoszexuális hajlam „részben öröklődés kérdése, részben környezeti hatások eredménye.”

„Nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás biológiai értelemben nem természetes, hiszen nem teljesül a szexuális tevékenység biológiai célja, az utódnemzés” - állapítják meg.

Ez azonban korántsem nyilvánvaló: a homoszexualitás mindig is elkísérte az emberi fajt, az állatvilágban is létezik, így nehéz lenne tagadni természetességét – más kérdés, hogy az utódnemzés szempontjából „nem célravezető”.

A tankönyv szerzői Kovács István, Paál Tamásné és Victor András, és itt lehet átlapozni az egészet. Az Oktatási Hivatal tankönyvjegyzékében egyetlen másik 8. osztálynak szánt biológia-tankönyvet találni, azt Kropog Erzsébet szerezte. Az ADOM diákmozgalom épp júliusban kezdett aláírás-gyűjtésbe többek között azért, hogy szabadon választhassanak tankönyvet a magyar iskolák tanárai.

 

 

Neked ajánljuk