Thürmer Gyula felszólította Ukrajnát, fejezze be a háborút

  • narancs.hu
  • 2022. május 1.

Belpol

A Munkáspárt háborúellenes, oroszpárti felvonulást tartott május elsején.

A Munkáspárt május elseje alkalmából tartott felvonulása egyben tüntetés volt az orosz–ukrán háború ellen. A magyar kommunisták a Honvédelmi Minisztériumhoz vonultak.

A rendezvényről eseményriportban számolt be az Azonnali. A résztvevők transzparensein a munkáspárti logó mellett a „Nem akarunk háborút!”, a „Szüleinknek jobb gyermekkora volt”, és a „Ki a NATO-ból!” feliratot lehetett olvasni.

A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula a rendezvényen úgy értékelte a választási szereplést, hogy tisztesen helytálltak a jelöltjeik, és nem vallottak szégyent sehol, mert nekik volt programjuk, a többiekkel szemben. Az Azonnali cikke megjegyzi: a párt jelöltjei átlagosan 0,16 százalékot értek el ott, ahol elindultak, országos listát pedig nem sikerült állítania a pártnak.

A munkáspárti rendezvényen, vonulás közben egy férfi hangosbeszélő segítségével osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Arról beszélt, hogy Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt a CIA képezte ki, és még zsidó is. Amikor páran rászóltak, hogy azzal nincs gond, kijavította magát, és később a szabadkőműves szót használta. 

A párt elnöke, Thürmer Gyula a riport szerint többek közt arról beszélt, hogy Ukrajnában fasiszta állam épül, ami a háborút illeti, Zelenszkijnek kellene befejeznie a hadműveleteket, és képmutató mindenki, aki bármit is küld Ukrajnának. Thürmer Gyula szerint az arab országoknak és Kínának „van esze”, mert nem akarnak amerikai gyarmattá válni.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk