Tisztelt Anonymus úr, kedves Antal! – válaszolt Karácsony a Városháza-gate szivárogtatójának

  • narancs.hu
  • 2021. november 26.

Belpol

Jöjjön el a vizsgálóbizottság elé, invitálta az Anonymus-maszkos alakot a főpolgármester, aki újabb hangfelvételt tett közzé.

Reagált Karácsony Gergely a Városháza-gate-ként elhíresült ügyben az Anonymus-maszkos alak által közzétett legújabb hangfelvételre, amely során újabb fővárosi ingatlanok kerületek szóba, és amelyen a szivárogtató közlése szerint ismét Gansperger Gyula és Bajnai Gordon hallható. Bajnai alig két órával a felvétel nyilvánosságra kerülése után bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tesz.

A főpolgármester Facebook-posztjában Antalnak nevezi az Anonymus-maszkos alakot, azt írta: “Tisztelt Anonymus úr, kedves Antal! Nagyra értékelem szavait, amelyek szerint segíteni kívánja a fővárosi vizsgálóbizottság munkáját, annak kiderítését, hogy általam ismeretlen NER-es figurák és Putyin-közeli, kormány által is támogatott oligarchák milyen alapon beszélnek a fővárosi vagyongazdálkodást érintő ügyekről, mi köze ennek a világszerte tapasztalt jelenséghez, hogy az orosz titkosszolgálat a maga kompromat-módszereivel igyekszik beavatkozni a választásokba.”

Karácsony válaszában arra utal, hogy szerdán a Fővárosi Közgyűlés fideszes javaslatra, egyhangúan úgy határozott, hogy a városvezetés szerint a Városháza értékesítési szándékának hiányában amúgy nem is létező Városháza-gate ügyében fővárosi vizsgálóbizottság alakul, hogy fényt derítsenek a részletekre, és a felvételeken elhangzottakat kivizsgálják.

Karácsony azt javasolja az összevágott hangfelvételeket szivárogtató Anonymusnak, hogy hozza nyilvánosságra ezeket teljes terjedelmükben, vágatlanul. Megjegyezte,

mivel úgy tűnik, akármerre megy ez a Gansperger nevű NER-es, a Fidesz és az Orbán-család könyvelője, ott készül egy hangfelvétel, amelyben Gansperger önmagát vádolja bűncselekménnyel, lehet ilyenből még sok, rajta, elő velük."

A főpolgármester mindemellett azt sürgeti, hogy Anonymus menjen el a vizsgálóbizottság ülésére, “jöhet tőlem maszkban is, vagy szóljon a megbízóinak, úgy tervezzük majd az üléseket, hogy azok ne a kormányülések vagy a Fidesz elnökségi üléseinek napjára essenek”. Igény esetén orosz tolmácsot biztosítunk – tette hozzá a főpolgármester.

Karácsony kitér a legújabb hangfelvételen emlegetett két fővárosi ingatlanra is, mondván az ilyen értékesítéseket mindig nyilvános pályázatokon intézik, a kiírások sablon szerint készülnek, az ingatlanokról bárki, nyilvánosan tájékozódhat itt és itt. Egy másik, emlegetett ingatlan pályázata pedig még meg sem jelent – emlékeztetett a főpolgármester, hozzátéve, “a kiírás ebben az esetben sem fog semmilyen korlátozó feltételt tartalmazni”.

Ami pedig az általam és a városvezetés egyetlen tagja által sem ismert, sokat emlegetett Berki nevű NER-es ingatlanost illeti, nos, őt évekkel ezelőtt Tarlós István helyettesének kérésére fogadta a vagyonkezelő vezetése még az előző városvezetés idején”

 – írta még a főpolgármester. Azt kérte még a szivárogtatótól, ”adja át megbízóinak, hogy ha már budapesti ügyekkel foglalkoznak, ugyan utalják már a fővárosi közösségi közlekedésnek törvény szerint járó 12 milliárd forintot a budapestiek érdekében”.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk