Titkos harcművészeti gálát tartanak a hétvégén Budapesten szélsőjobboldali nacionalisták

  • narancs.hu
  • 2023. május 4.

Belpol

12 ország résztvevői mérik össze erejüket 15 küzdősportban az European Fight Night nevű rendezvényen. 

A hétvégén tartják Budapesten azt a rendezvényt, amelyet a szélsőjobboldal a koronavírus óta megrendezett legnagyobb radikális nacionalista találkozóként aposztrofál – írja a Telex

A május 6-án a magyar fővárosban megtartandó European Fight Night nevű rendezvényen (Európai Harc Éjszakája, a „fight night” egy általános kifejezés olyan boksz- vagy más küzdősportgálákra, amelyeken egy este sok meccset rendeznek) a leírás szerint 12 ország résztvevői mérik össze erejüket 15 különböző küzdősportban.

A közösségi médiában az eseményt hirdető posztok szerint koncertek is lesznek, valamint szélsőjobboldali divatmárkák termékeinek megvásárlására is lesz lehetőség.

 
A rendezvény plakátja
Fotó: legiohungaria.com
 

A reklámok ellenére a szervezők számos információt titkosan kezelnek. Németországban már előfordult hogy betiltották az ehhez hasonló eseményeket. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a résztvevők nem készíthetnek fotókat vagy videófelvételeket, és hogy ha valaki mégis megteszi, eltávolítják az eseményről, ahogyan azt is, aki az esemény pontos helyszínét nyilvánosságra hozza. 

Elemzők régóta figyelmeztetnek, hogy a nemzetközi szélsőjobboldal a küzdősportokat a fizikai konfrontációra és a vélt ellenségeik elleni támadásokra való felkészülésre használja. Antifasiszta szervezetek korábbi kutatásai szerint a European Fight Night szervezői Európa néhány legtitkosabb szélsőjobboldali csoportosulásával állnak kapcsolatban – köztük olyan erőszakos neonáci csoportokkal, amelyeket több országban betiltottak, írja a Telex. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.