Tizenkétmillió forintot fizetett a KDNP az egyik képviselőjük barátnőjének jogi tanácsadásért

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 10.

Belpol

Hargitai János nem vált el a feleségétől, de 2015 óta együtt él „társával”.

Hargitai János, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője 2015 óta él együtt G. Kingával, aki 2018 és 2022 között 12 millió forintot kapott a tömörülés frakciójától jogi tanácsadás címén – írja a Gulyáságyú Média értesülései alapján a hvg.hu.

A Gulyáságyú Média megkeresésére Hargitai János elmondta, hogy a feleségével közel harminc együtt töltött év után, 2011-ben különváltak, de nem bontották fel a házasságukat. A politikus 2015-ben jött össze a korábban mohácsi kormányablak-vezetőként dolgozó G. Kingával, akire a „társaként” hivatkozik. A párról ilyen-olyan munkakapcsolatok miatt már 2015 előtt is felbukkantak közös képek az interneten, mivel Hargitai egy darabig a képviselőség mellett a Baranya Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott volt – ide tartozott a mohácsi kormányablak is.

G. Kinga a Linkedinre feltöltött önéletrajza szerint 2017 óta – a mai napig – a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon dolgozik jogtanácsosként. A rendőrség honlapján G. Kingát a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalának alezredeseként szerepeltetik, a szervezeti ábrában közvetlenül a rendőrfőkapitány alatt.

Gulyáságyú Média által megkérdezett jogász szerint rendőr nem dolgozhat politikai pártnak.

A KDNP költéseit vizsgálva a Telex már 2022-ben megírta, hogy G. Kinga, a Baranya Megyei Államigazgatási Kollégium volt elnöke szerződést kötött a képviselőcsoporttal, amely 12 millió forintot fizetett a munkájáért. A lap ugyanakkor Hargitait még nem köthette össze G.-vel, az ugyanis csak a közösségi médiában megjelent posztokból, illetve a politikus Gulyáságyúnak adott válaszaiból derül ki, hogy egy párt alkotnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk