TizenX: diákokat vezényeltek a Petőfi-film vetítésére, aki nem ment el, igazolatlant kapott

  • narancs.hu
  • 2024. március 14.

Belpol

Mint lapunk megtudta, a Momentum ifjúsági szervezetének egyik tagja is részt vett a vetítésen. 

Diákokat vezényeltek a Petőfi-film vetítésére – közölte a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX a Facebookon. Mint ismert, szerdán mutatták be Rákay Philip kormánypárti infuenszer 6 milliárd állami támogatásból készülő filmjét, amely Most vagy soha! címet kapta, és az 1848 márciusi eseményeit dolgozza fel. 

„Egy 9. kerületi iskola tanulója szerint a filmet kihagyó diákok IGAZOLATLAN hiányzást kaptak” – fogalmazott bejegyzésében az ifjúsági szervezet. A feltöltött képeken a moziban lévő fiatalokat lehet látni. 

Szerettünk volna többet megtudni, ezért megkerestük Borsi Mátyást, a TizenX elnökségi tagját, aki arról tájékoztatott, hogy az érintett diák érettségi előtt áll, ezért nem akar több információt elárulni. Annyit sikerült megtudnunk, hogy a tanuló az ellenzéki párt és az ifjúsági szervezet tagja. 

Később viszont arról tájékoztatták lapunkat, hogy a megkeresések hatására Szűcs Szabolcs névvel vállalja, hogy a vetítésen járt. Szűcs a párt önkormányzati képviselőjelöltje a 18. kerületben. 

Közben a 444.hu arról írt, hogy vannak iskolák, ahol kötelező program a Most vagy soha! Rákérdeztünk erre a Klebelsberg Központnál, ahonnan az a tájékoztatás érkezett: „A Klebelsberg Központ nem tud olyan esetről, hogy a tankerületek fenntartásában lévő iskolák közül kivezényeltek volna kötelező jelleggel diákokat az Ön által említett filmre. Az iskolán kívüli programok szervezése iskolai hatáskör, ebben a Klebelsberg Központnak nincs hatásköre”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk