Több budapesti oltópontra nem érkezett meg a vakcina, ezért nem tudták elkezdeni az oltást

  • narancs.hu
  • 2021. március 14.

Belpol

Van, ahol azt sem tudják, hogy milyen vakcinával hány embert kell oltaniuk.

Több fővárosi oltópontra nem érkezett meg a vakcina, ami miatt nem tudták elkezdeni a betegek beoltását. Az egyik ilyen az újbudai Szt. Kristóf Szakrendelő – írja a Telex Bakai-Nagy Zita Facebook-bejegyzése nyomán. A kerület alpolgármestere arról számolt be, hogy már március eleje óta kijelölt oltópont a szakrendelő, amit ezért átalakítottak az ott dolgozók, és elkészítették az oltási rendet is, csak éppen oltani nem tudtak, mert nem érkezett meg a vakcina azóta. 

A Telex továbbá úgy értesült, hogy a XIII. kerület Szegedi úti rendelőintézete is hasonló gondokkal küzd; hétfőre alakították át a rendelő ötödik emeletét, emiatt szünetel az infúziós terápia, az oltás viszont nem kezdődött el vakcina hiányában. A portál egyik forrása azt mondta, nincsenek információik arról, milyen vakcinával hány embert kellene oltaniuk, illetve az oltás tervezett megkezdésére oltóanyagot sem kaptak.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?